Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svala betyg för Lindelöf: "Svajig"

Headlines Blogg

ENGLAND

1 The Sun speglar ligacupkvällen med gammalt uttryck för smällar, ”cRash, Bang, Wallop”. Det första ordet flörtar med Rashfords namn efter hans två mål i Uniteds seger (4-1 mot Burton). Det andra står för Chelseas överkörning på Stamford Bridge (5-1 mot Nottingham Forest). Det tredje paras ihop med Evertons klara seger (3-0 mot Sunderland).

Daily Mirror har tänkt i precis liknande banor. Skillnaden är att man låter ”Rash, Bang, Wallop” stå för utskåpningen på Old Trafford plus två skador. ”Rashford skadad när United vann enkelt, medan Gündogan skada ger besk eftersmak i City seger” (2-1 mot WBA). Det var Gündogans första start på nio månader. Han tvingades byta efter en timme, men tränare Guardiola sa efter matchen att han inte tror det är något allvarligt. Mirror klämmer också in lite Silly Season med ”Exklusivt: Gunners fortfarande galna i Sterling”. Enligt tidningen planerar Arsenal ett bud på engelsmannen i januari – och Alexis Sánchez kan gå motsatt väg.

Annons

Manchester Evening News har svar på hur det gick för Victor Nilsson Lindelöf i går: sådär. Svensken spelade från start och får sex av tio i betyg. ”Ett klumpigt misstag gav Burton en hyfsad chans, och han verkade svajig emellanåt. Det kan ta ett tag att få självförtroende”. Högst betyg får Jesse Lingard, Anthony Martial, Juan Mata och Marcus Rashford, alla åtta.

The Times graderar ner Lindelöf till en femma. Bara Unitedmålvakten Sergio Romero får lika lågt betyg i hemmalaget. Dagens stora rubrik hämtar Times däremot inte i ligacupen utan på förbundets kontor. ”FA lät sparkade Sampson slippa undan två gånger”, handlar om att förbundet redan tidigare haft misstankar kring Sampsons förflutna på bordet, men inte agerat – förrän i går.

Daily Telegraph formulerar det som ”Skarp kritik mot förbundet sedan Sampson sparkats”. Idrottsminister Tracey Couch stämplade situationen som ”en röra” och att ”det reser allvarliga frågetecken om rekryteringsprocessen FA använde sig var lämplig när sådant här kunde slinka emellan”. Krönikören Sam Wallace menar att ”Sampson avsked är det kletigaste hittills från ett förbund som specialiserat sig på skandaler”.

Annons

Sky Sports har som en av fem snackisar efter Uniteds match att ”Tvivlen kring Lindelöf består”. Tv-stationen skriver att ”Svensken används försiktigt av Mourinho i en anpassningsfas till den engelska fotbollens svårigheter. Mot bakgrund av detta (dagens match) så har fortfarande en bra bit kvar”. Sky har mer Lindelöf, men i annan form. Rubriken: ”Victor Lindelöf var ’inte tuff nog’ för Birmingham, säger Rowett”. Det är Derbys tränare Gary Rowett som gästade tv-kanalens studio och avslöjade att han avstod möjligheten att värva svensken när han var tränare i Birmingham. Det var för ett par år sedan som en agent tipsade klubben. ”Vi kollade in honom (Lindelöf) och några från klubben fick uttala sig, men ironiskt nog tycke de inte han var tillräckligt tuff”, berättade Rowett, ”Sedan kostar han plötsligt 20-30 miljoner pund, så jag tror vi begick ett misstag”.

Annons

The Guardian berättar att Man Uniteds berömda ”Class of 92” tar ett steg till och blir University Academy 92. Det är Gary Neville, Phil Neville, Ryan Giggs, Paul Scholes och Nicky Butt som ska öppna ett universitet i Trafford om ett år. Enligt tidningen ska universitet, som har stöd av bl a Lancaster University, lära eleverna ekonomi, samt att handskas med press och ’behålla en sund kropp och själ’. Det riktar sig främst mot elever som kanske annars välja bort högre utbildning.


ITALIEN

2 La Gazzetta dello Sport har budskapet ”Hallå där, ge mig nummer fem”. Med det menas femte raka segern. För det är vad Juventus (1-0 mot Fiorentina) och Napoli (4-1 mot Lazio) spelade hem i går kväll. Med tanke på Inters poängtapp i tisdags så blev gårdagens resultat också till ”Första rycket från favoriterna”. De svenska insatserna i gårdagskvällens Serie A-matcher var få och blygsamma. Samuel Armenteros, som långt ifrån imponerade i sin debut i startelvan för Benevento i helgen, får nu en femma i betyg efter sitt inhopp (0-4 mot Roma). Omdömet: ”Kom in på slutet utan att göra avtryck”. That’s it. Marcus Rohdén får också en femma efter Crotones storförlust (1-5 mot Atalanta).

Annons

Corriere dello Sport lägger fokus på Dries Mertens läckra mål i Napolis segermatch. ”Som Diego”, menar CdS, och ser liksom många en parallell till ett mål som Maradona i Napolis tröja för 32 år sedan, när han också vände och drog till med en lyra över målvakten – mot just Lazio (se nedan). En krönika hyllar också lagets tränare. ”Jag föredrar Sarri även framför Sacchi”, skriver Alessandro Vocalelli. Sarri prisade i sin tur Mertens. ”Han blir bara bättre och närmar sig världsklass”, menar tränaren, ”Det är ärligt talat synd att vi upptäckte Mertens som anfallare när han var 28 år, för han kunde varit på allra högsta världsnivå i många, många år”.

Tuttosport bryr sig inte så mycket om Napoli som om sina Turinlag. ”Juve: Huvud av guld”, med bild på Mandzukic, och ”Torino: Belotti och Ljajic, en fruktad duo”. För även Torino vann (3-2 mot Udinese). Det finns också ytterligare en anledning att para ihop Turinklubbarna. På lördag möts de.

Annons


SPANIEN

3.jpg Marca deppar. ”Betis gör det till sju”, räknar avståndet från Barcelona ner till Real Madrid efter chockförlusten i går kväll (0-1 mot Real Betis). ”Tredje hårda törnen på hemmaplan”, det vill säga tredje matchen i rad på Santiago Bernabéu utan seger. Zidane filosoferar: ”Förra året vann vi matcher som vi kanske inte förtjänade, i år är det tvärtom”.

AS förfasas också över avståndet till Barça. ”Sju poäng!”, skriker förstasidan ut. Medan Real Madrid står och stampar så får huvudstadens röd-vit-blåa-lag en liten notis, ”Atletico sätter fart” (2-1 mot Athletic).

Sport visar med all tydlighet att vad som är sorg i Madrid är lycka i Barcelona. ”BatacaZZo” är en omskrivning av ordet för ”törn” men med Zidanes initialer inlagda. Förutom skadeglädjen över resultatet i Madrid råder ”Paulinhomania”. Det av många ifrågasatta brasilianska nyförvärvet har två mål på lika många matcher, och hyllas nu, menar Sport.

Annons

Mundo Deportivo har inte heller direkt missat matchen i Madrid. ”Det brinner på Bernabéu – SJU POÄNG”, understryker tidningen. För att för femtioelfte gången betona skillnaden mellan stjärnor finns även bild på Cristiano Ronaldo som bankar i gräset och en puff för Messis fantastiska statistik.

Cadena Cope har ”Atlético kommer inom de närmaste timmarna att offentliggöra lånet av Diego Costa”. Anfallaren anländer enligt radiokanalen till Madrid på lördag. Lånet av Chelseaspelaren kommer med en automatisk köpklausul. Cope ger också Neymar-mot-Cavani en nationellt färgad dimension. Diego Forlán, Cavanis landsman och tidigare landslagskollega, har fastnat för ett brasilianskt tilltag. ”Det är obegripligt att Dani Alves tog bollen från Cavani och gav den till Neymar, han har inget där att göra”, säger Forlán till radiokanalen, och har en tydlig syn på framtida straffläggningen. ”Då Cavani slår straffar sedan Ibrahimovic lämnade så måste han av respekt fortsätta att göra det. Om tränaren valt Cavani så gjorde Neymar fel. Cavani borde fortsätta slå straffarna, men det skulle inte förvåna mig om det av marknadsföringsskäl och hans betydelse för klubben, blir Neymar som PSG väljer i fortsättningen”.

Annons

 

FRANKRIKE

4 RMC sticker hål på uppgifterna om ett särskilt möte under PSG-träningen i går efter ”Penaltygate”. Cavani och Neymar pratade visserligen med varandra, men precis som vid vilken träning som helst. Radiokanalen avvisar också helt uppgifterna i FC Barcelonas propagandatidning Sport häromdagen om att Neymar bett PSG sälja Cavani. RMC hänvisar till källor nära både Neymar och PSG.

L’Equipe överraskar med spansk fotboll på förstasidan. ”Det går dåligt för Real Madrid”, men har också mer kring efterspelet av Neymar-Cavani. Ingen tidning har gjort så stora rubriker på bråket som L’Equipe. Även i dag finns stora rubriker, men med annan riktning. Under ”Försoningsmiddagen” kan man läsa att Dani Alves i går bjöd in laget, inklusive Neymar och Cavani, till en flott restaurang i Paris. Tidningen spekulerar dels i att det är ett tecken på Alves betydande roll i omklädningsrummet men också i att det kan ha varit ett utslag av att brasilianaren kände sig medskyldig till rubrikerna, då det var han som tog bollen från Cavani. Den gamle PSG-stjärnan Rai tycker också till om situationen i sin förra klubb. ”Tränaren måste etablera en hierarki”, menar han. L’Equipe har sedan en intervju med Brice Dja Djédjé, som ännu en gång står utanför Watfords trupp. Han håller inte igen. ”De har behandlat mig som en hund”, lyder citatrubriken.

Annons

Toulouse förlorade i helgen Garonnederbyt mot Bordeaux, men lite plåster på såren får Jimmy Durmaz. TFC meddelade i går kväll att han röstats fram till lagets bäste spelare i matchen.

 

TYSKLAND

5.jpg Bild menar att ”Bosz bygger ett Super-Dortmund” efter ännu en seger (3-0 mot Hamburg). Holländaren är den första tränare som i sina fem första Bundesligamatcher inte släppt in ett enda mål. Matchen gav inte utrymme för några svenska inslag. Alexander Isak satt på bänken och Albin Ekdal missade matchen på grund av ryggproblem.

Kicker låter Bosz dra försiktigt i bromsen på framgångståget, ”Alla lag har sina gränser”, påpekar han. Men på förstasidan av veckans sista nummer understryker tidningen Dortmunds framfart, ”Med klass och rekord på plats nummer ett”. Annars är det Bayerns landslagsmålvakt som drar uppmärksamheten till sig. Tidningen skriver om ”Fallet Neuer” samt ”konsekvenserna och frågan: Vad var det som gick fel?”.

Annons

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) noterar att det äntligen lossnat lite för Panathinaikos. I går blev det cupseger (2-0 mot Larissa) och det sista målet var svenskt. Guillermo Molins sköt in bollen, framspelad av Oscar Hiljemark. ”Det känns härligt att spela i Panathinaikos”, bedyrade Hiljemark efter matchen, ”Det är viktigt att vi nu vunnit två matcher i rad, viktigt också psykologiskt. Det spelar ingen roll att det var olika turneringar. Det viktiga var att vi vann och att vi fortsätter jobba hårt”.

Publicerad 2017-09-21 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto