Ajaxs framgångar fortsätter - krossade Isaks Willem II i cupfinalen

Nederländerna

Succé i Champions League.
Och under söndagen korades Ajax till cupmästare i Holland efter att ha kört över Alexander Isaks Willem II i finalen.
- Det suger, säger Isak till Sportbladet.

Ajax har haft en succéartad säsong och skrällt sig hela vägen fram till semifinal i Champions League. I ligaspelet gör man dessutom upp med PSV Eindhoven om titeln och under söndagen kom nästa framgång då man korades till mästare i den holländska cupen.

I finalen ställdes man mot Willem II, med svenske Alexander Isak i laget, och hade inget problem att vinna. Efter första halvlek var ställningen 2-0 sedan Daley Blind och Klaas-Jan Huntelaar nätat inom loppet av en minut.

Och i den andra halvleken kunde Huntelaar näta på nytt innan Rasmus Kristensen fastställde slutresultatet till 4-0.

Alexander Isak, som har gjort stor succé i Willem II, spelade hela matchen, men gick mållös av plan för tredje matchen i rad.

- Det suger. Det är skit. Det här har betytt så mycket för laget och klubben, säger Isak till Sportbladet.

Isak är även självkritisk till sin egen insats.

- Det var inte bra i dag.

- Jag kunde förvaltat två chanser bättre i första halvlek.

Alexander Isak har den här säsongen noterats för tolv mål och fyra framspelningar på 14 matcher i ligaspelet. I cupen var det just han som först tog semifinalmötet med AZ Alkmaar till förlängning efter att ha gjort mål - och i straffläggningen som följde var det han som satte den avgörande straffen för sitt Willem II.

Publicerad 2019-05-05 kl 20:14