Feyenoords brutala kross - körde över Ajax med 6-2(!)

Eredivisie

Feyenoord bjöd i dag på en brutal islossning i De Klassieker.
Sam Larssons lag körde över Ajax med hela 6-2 i Eredivisie.

Feyenoord, med Sam Larsson i startelvan, tog i eftermiddag emot Ajax i det holländska stormötet De Klassieker på De Kuip. Ajax hade fyra raka segrar och sju raka matcher utan förlust i rivalmötet, men den här eftermiddagen blev det ändring på det.

Efter en svängig första halvlek, där Feyenoord gick till halvtidsvila i 3-2-ledning efter mål av Robin van Persie strax före halvtid, så höjde hemmalaget takten ytterligare i andra halvlek. van Persie sköt 4-2 i den 56:e minuten och lite senare i andra halvlek ordnade Tonny Vilhena 5-2 och Yassine Ayoub helt osannolikt 6-2 till en kross i stormötet.

Sam Larsson gjorde 90 minuter på planen och fick vara med och fira segern, men stod däremot den här gången inte för varken assist eller mål.

Feyenoord bröt därmed lagets mindre roliga trend i De Klassieker och tog igen tre poäng på Ajax som är placerat en placering ovanför Feyenoord i ligatabellen, på andraplats i Eredivisie.