POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
MAJOR LEAGUE SOCCER
4v

Förre lagkamraten avslöjar nya detaljer om Mido-bråket: "Helt säker på att Zlatan hade dödat honom"

Foto: Bildbyrån.

Zlatans "sax-bråk" med Mido är känt sedan svensken släppte sin första självbiografi.
Nu avslöjar förre lagkamraten André Bergdølmo nya detaljer om bråket.
- Vi var fem man som var tvungna att hålla honom borta från Mido, säger norrmannen i podcasten Rasmus&Saga.

2011 släpptes boken "Jag är Zlatan", i vilken Zlatan Ibrahimovic berättar om sitt liv och karriär. I den skriver forwardsstjärnan bland annat om en incident under tiden i Ajax i början av 2000-talet. Den rör ett bråk mellan Zlatan och den dåvarande lagkamraten Mido.

"När han suttit på bänken mot Eindhoven kom han in i omklädningsrummet och kallade oss alla usla fittor. Det var ett jävla liv på honom och inga vackra ord precis, och jag svarade med att säga att om någon var en fitta så var det han, och då tog han en sax som låg på en bänk där och slängde den mot mig, fullständigt galet. Den där saxen svischade förbi mitt huvud, rakt in i klinkerväggen och slog upp en spricka och självklart, jag ställde mig upp och gav honom en lusing, en smäll. Men efter tio minuter gick vi ut, arm i arm", går det att läsa i boken.

Nu berättar norrmannen André Bergdølmo, som var vicekapten i Ajax under den berörda tiden och en rutinerad spelare som tog Zlatan under sina vingar, nya detaljer om bråket. I veckan gästade han den norska tidningen Adresseavisens podcast Rasmus&Saga och i den beskriver han bland annat Ibrahimovic som en fin person och berättar att färdigheterna som svensken visade upp i Ajax är något han aldrig tidigare hade sett innan dess och aldrig fick se igen från en annan spelare någon gång därefter.

Bergdølmo förklarar i podcasten att han tycker att Zlatans bok är bra.

- Men det finns en historia inifrån omklädningsrummet som han faktiskt bagatelliserar (i boken), säger 47-åringen i Rasmus&Saga och berättar att Midos saxkast fick "Ibra" att bli mer arg än vad som framkommer i boken.

- När Zlatan insåg vad som hade hänt så svartnade det för honom. Då var vi fem man som var tvungna att hålla honom borta från Mido, annars hade han dödat honom. Det är jag helt säker på, säger Bergdølmo.

Publicerad 2019-09-15 kl 09:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå