Gustafson bakom allt - Utrecht vidare till play off-final

Eredivisie

Simon Gustafson tog Utrecht till holländsk play off-final.
Svensken gjorde ett mål och två assist i 3-0-segern mot Heracles.

Utrecht, med svenskarna Simon Gustafson och Emil Bergström i laget, blev sexa i holländska ligan, Eredivisie och därmed klart för play off-spel om en plats i Europa League nästa säsong. Utrecht vann första play off-semifinalen mot Kristoffer Petersons Heracles med 2-0 och under måndagskvällen spelades returen på Utrechts hemmaplan Stadion Galgenwaard.

Då hade åter Simon Gustafson en avgörande roll för Utrechts del. Gustafson gav i andra halvlek Utrecht ledningen från straffpunkten och spelade sedan fram inhopparen Jean-Christophe Bahebeck till 2-0 med en läcker klackpass och sedan även till slutresultatet 3-0.

Utrecht blev därmed klart för play off-final, där vinst ger en Europa League-biljett.

Gustafsons landsman Emil Bergström gjorde också 90 minuter på planen som mittback, medan Heracles Kristoffer Peterson inte kom till spel i matchen.

Publicerad 2019-05-21 kl 20:36