Gustafson räddade poäng för Utrecht - straffmålade i stor vändning

Eredivisie

Simon Gustafson blev i kväll poängräddade i Holland.
Han fullbordade Utrechts vändning från 0-3 till 3-3 i ligan.

Simon Gustafson, 23, var under förra säsongen utlånad från Feyenoord till Roda, men lämnade i somras den holländska storklubben på permanent basis för spel med Utrecht i Eredivisie. Svensken har under inledningen av säsongen fått gott om speltid och spelade i kväll från start mot Excelsior borta i ligan.

Det såg till en början ut att bli en lång mardröm. Excelsior tog redan i den sjätte minuten ledningen i matchen genom förre IFK Göteborg-anfallaren Elias Mar Omarsson, utökade två minuter senare till 2-0 och ledde i halvtid med 3-0.

Sedan vände allting i andra halvlek.

Utrecht reducerade först i den 55:e minuten till 3-1 genom Gyrano Kerk, sex minuter senare till 3-2 genom Nick Venema och därefter klev Gustafson in i bilden. Svensken var i den 65:e minuten kylig från straffpunkten och sköt 3-3 till kryss i ligan.

Gustafson gjorde därmed sitt tredje mål för säsongen och är numera noterad för tre mål och två assist på 14 framträdanden den här säsongen i Eredivisie. Sämre gick det för svenske lagkamraten Emil Bergström, som satt på bänken hela matchen.

Utrecht är placerat på fjärdeplats i ligatabellen.