Gustafson tvåmålsskytt i snökaoset - men Roda tappade segern

Eredivisie

Simon Gustafson gjorde både 1-0 och 2-0 för jumbon Roda mot Groningen.
Men gästerna kom ikapp och fick med sig 2-2 i snön på Parkstad Limburg-stadion

Simon Gustafson blev under söndagen tvåmålsskytt för sitt Roda, där han är på lån från Feyenoord. Målen var svenskens första sedan mitten på augusti.

Efter en kvart tog Gustafson till vara på en retur och petade in 1-0 i snökaoset på Parkstad Limburg-stadion. I den 34:e minuten utökade mittfältaren på egen hand när han snodde åt sig bollen från en försvarare och iskallt lyfte in 2-0 över målvakten.

Men hemmalaget skulle tappa ledningen. Tom van Weert reducerade på straff bara minuter efter 2-0 och i den andra halvleken satte anfallaren även 2-2, vilket blev slutresultatet.

Ett mycket tungt tapp för Roda som är sist i Eredivisie.