Eredivisie

Alexander Isaks målform håller i sig.
Hemma mot Ajax nätade svensken på straff – men hans Willem II föll stort.
- De förtjänade segern i dag, säger Isak till Willem II.

På lördagen tog Willem II, med Alexander Isak från start, emot topplaget Ajax på hemmaplan. På de två senaste matcherna har Isak svarat för fem mål och under lördagen skrev han på nytt in sig i målprotokollet.

Det var dock Ajax som tog ledningen efter 15 minuters spel genom Donny Van de Beek, men tio minuter senare skulle Willem II kvittera.

Laget tilldömdes en straff som Isak tog hand om och den svenske anfallaren var säkerheten själv när han placerade in bollen i nät till vänster om André Onana i Ajaxs mål.

Målet var Isaks elfte i ligasammanhang denna säsong och totalt har anfallaren nu gjort tolv mål för Willem II i tävlingssammanhang.

1-1-resultatet såg ut att stå sig halvleken ut, men i matchminut 41 tog Ajax ledningen på nytt då Freek Heerkens styrde bollen i eget mål.

I början av andra halvlek utökade Ajax sin ledning ytterligare. Dusan Tadic spelade elegant fram högerbacken Joel Veltman som från nära håll kunde stöta in bollen i nät.

Bortalagets målfabrikation var dock inte slut där. Med 20 minuter kvar av matchen kom nästa mål när Hakim Ziyech borrade in 4-1 vid bortre stolpen. Det blev också matchens sista mål. I slutet blev dessutom Alexander Isak utbytt.

- När de spelar på sin toppnivå är de riktigt svåra att försvara sig emot, vilket man kan se på tre av deras mål. De är riktigt bra. Jag tyckte att vi gav oss själv chansen. Vi kvitterade i början, men de förtjänade segern i dag, säger Isak till Willem II:s Twitterkonto efter matchen.

Lagens startelvor:

Willem II: Wellenreuther – Lewis, Heerkens, Peters, Palacios – Anita, Llonch, Crowley – Vrousai, Isak, Pavlidis

Ajax: Onana – Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne, Van de Beek, De Jong – Ziyech, Tadic, Neres