Ny succé för Isak: Två mål och två assist

Eredivisie

Alexander Isak fortsätter att ösa in mål.
På tisdagen kom ligamål nummer nio och tio - plus två assist.
- Jag behåller fötterna på jorden, säger han till holländska Fox efter matchen.

Anfallstalangen Alexander Isak har verkligen fått det att lossna sedan utlåningen till holländska Willem II, från tyska Borussia Dortmund. I den senaste matchen mot Fortuna Sittard sköt svensken tre mål på straff – och på tisdagen nätade han på nytt. Det första målet kom till efter att svensken stått för ett välplacerat avslut vid den bortre stolpen. Svensken serverades bollen i ett fint läge mot Heracles, precis innan halvtidspaus, efter att gästerna vunnit den högt upp i planen – och den nyblivne landslagsmannen levererade ett distinkt avslut med vänsterfoten.

Det var Isaks nionde ligamål för Willem II - och femte raka matchen som han hittade nätet i. Enligt Fifa blev han med det målet också historisk som den förste i Willem II:s historia att göra nio mål på sina tio första matcher i ligan.

Och det skulle komma mer.

I den andra halvleken fortsatte nämligen sedan Isak att producera framåt. I den 56:e matchminuten avancerade 19-åringen fram och avlossade, den här gången med högerfoten, ett avslut utmed backen. Bollen letade sig in i nät via stolpen vilket alltså innebar Isaks andra mål för kvällen och tionde totalt i ligan, på lika många matcher, sedan ankomsten (dessutom har Isak gjort ett mål i cupspelet).

"Vilket fenomen", skrev Willem II på sitt Twitterkonto efter det andra målet.

När gästerna sedan utökade till 3-0, genom Vangelis Pavlidis, var det Isak som stod för framspelningen. Isak styrde snyggt fram bollen till en framrusande Pavlidis som fri med målvakten hittade nätet.

Matchen slutade till sist 4-3 till gästande Willem II. Alexander Isak agerade återigen framspelare, då han hittade fram till Marious Vrousai som hittade nätet, när Willem gjorde sitt 4-2-mål.

- Självklart är jag glad och nöjd med mitt spel och jag känner att jag bidrog med många bra saker för laget. I första halvlek gav vi dem mycket bollinnehav men de skapade inte så mycket. I andra halvlek kom vi ut och i stort sett dominerade, säger Isak till holländska Fox efter matchen.