Peterson i veckans lag efter segern mot Ajax

Eredivisie

Heracles besegrade Ajax i helgen.
Då tar Kristoffer Peterson, och tre lagkamrater, plats i veckans lag.

Heracles stod för den största överraskningen i helgens Eredivisie-omgång när man besegrade serietvåan Ajax med 1-0 på hemmaplan. Heracles, som är åtta i tabellen, rivstartade och fick en straff efter fem minuter - som man brände. Tio minuter senare kunde man ändå ta ledningen när Mohammed Osman satte matchens enda mål.

Efter matchen så uppmärksammas nu flera av lagets spelare i Voetbal Internationals veckans elva. Totalt tar fyra Heracles-spelare plats i elvan. En av dem är svenske Kristoffer Peterson, som spelade hela matchen. Målskytten Osman, backen Dario van den Buijs och Petersons anfallskollega Brandley Kuwas är övriga Heracles-spelare.

Kristoffer Peterson hade en flygande start på säsongen, men har haft det svårare med målskyttet de senaste månaderna. Totalt står svensken på 10 mål på 21 ligamatcher den här säsongen.

Publicerad 2019-02-11 kl 17:54