Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
HOLLAND

Peterson: "Väldigt nära att det blev allsvenskan i vintras"

Foto: Bildbyrån

Kristoffer Peterson har fått fart på sin karriär i Heracles.
Innan flytten dit var 22-åringen på väg till allsvenskan.
- Det var väldigt nära att det blev allsvenskan, säger han till Göteborgs-Posten.

Den förre Liverpool-spelaren Kristoffer Peterson är just nu hemma i Göteborg. Där håller han igång med superettan-klubben Gais. Själv är han stor Örgryte-supportrer, men en av hans bästa kompisar (Erik Westermark) spelar i Gais och därför tränar yttermittfältaren med Göteborgsrivalen.

22-åringen lämnade Utrecht, där han hade det tufft, i januari och nu njuter han i en ny miljö. Peterson håller till i Heracles och för Göteborgs-Posten beskriver han sin första tid i den holländska klubben som hans bästa någonsin rent fotbollsmässigt. 

På 15 framträdanden i den holländska ligan under våren gjorde Peterson fyra mål och två assist. Men han kunde ha hamnat i allsvenskan.

- Jag har stor respekt för svensk fotboll, både för allsvenskan och superettan. Och det var väldigt nära att det blev allsvenskan i vintras. Jag har en dröm om att en gång få komma hem och spela i Sverige, tänk att få ha dina polare på läktaren och vinna för dem, det hade varit så häftigt, säger den offensive mittfältaren till Göteborgs-Posten.

På frågan om någon klubb från Göteborg visade intresse för honom i vintras svarar Peterson:

- Ja, det var det. Och det var mer än en...det är kul att göteborgarna fanns där och visade intresse. Jag älskar den här staden. Jag är inte killen som åker på långa semestrar, utan är jag ledig vill jag hem till Göteborg. Inget slår den här stan.

Någon flytt till favoritklubben Öis var det dock inte tal om då.

- Jag var verkligen Örgryte-fanatiker när jag växte upp, Jag hade årskort och gick på alla matcher ända sedan jag var ett litet barn, men visst, i vintras var det allsvenskan som var aktuellt, och då hade man ju fått vara professionell och lägga sådana känslor åt sidan. 

Publicerad 2017-06-23 kl 19:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons