Sam Larsson målskytt i comebacken efter skadan

Eredivisie

Sam Larsson var tillbaka efter ljumskproblemen som tvingade honom att lämna återbud till det svenska landslaget. Yttern startade och gjorde ett av målen i Heerenveens 3-0-seger över Groningen. Även svensk-kosovanen Arber Zeneli gjorde ett mål.

Sam Larsson blev för första gången uttagen till det svenska A-landslaget till VM-kvalmatcherna mot Luxemburg och Bulgarien. Men Heerenveen-yttern tvingades lämna återbud på grund av återkommande ljumskproblem. Under lördagskvällen var svensken. tillbaka från start när Heerenveen mötte Groningen på bortaplan - och gjorde mål direkt Larsson gjorde 2-0 i den 74:e minuten - hans fjärde för säsongen på sju spelade matcher.

Dessförinnan hade den tidigare Elfsborg-spelaren Arber Zeneli inlett målskyttet redan i den 7:e minuten. Målet var hans femte för säsongen.

Zeneli blev utbytt i den 76:e minuten och Larsson i den 82:a minuten i matchen som Heerenveen till slut vann med 3-0. Laget ligger trea i Eredivisie.

I Groningen, som fick två röda kort i matchen, satt Simon Tibbling på bänken hela matchen.