Eredivisie

Sam Larsson hoppade in och blev målskytt på övertid.
Då räddade svensken kryss för Feyenoord i ligapremiären.

Landslagsmittfältaren Sam Larsson var under förra säsongen ordinarie i Feyenoord, men inledde under söndagen ligapremiären mot Sparta Rotterdam på avbytarbänken. Larsson klev nyligen av skadad i en träningsmatch, men bedömdes nu alltså vara redo för spel.

Men först fick han från bänken se Feyenoord hamna i 1-0-underläge i andra halvlek innan han i den 62:e minuten blev inbytt. Lite senare kvitterade hans lag till 1-1, men i den 74:e minuten återtog Sparta Rotterdam ledningen i matchen.

Larsson ville däremot annorlunda och sköt i den femte övertidsminuten 2-2 från en position i straffområdet. Larsson fick därmed fira sitt första mål den här säsongen och räddade, i och med målet, en poäng i ligapremiären.

Sam Larsson stod förra säsongen för sex mål och nio assist på 32 ligamatcher i Nederländerna. Svenske lagkamraten och U21-landslagsmannen Emil Hansson satt på bänken i 90 minuter för Feyenoords del.

Feyenoord-spelarna spelade även matchen i svarta sorgeband för att visa respekt för IFK Göteborg-legendaren Gunder Bengtsson som nyligen avled. Bengtsson tillhörde mellan 1989 och 1991 Feyenoord som spelare.