Tankovic slog assist och gjorde vackert mål för AZ

Eredivisie

Muamer Tankovic visade framfötterna när AZ Alkmaar besegrade Heracles med 3-1 i den holländska ligan. Svensken svarade för både mål och assist på lördagskvällen.

AZ tog en tidig tvåmålsledning när först Markus Henriksen och sedan Jeffrey Gouweleeuw slog till inom loppet av två minuter tidigt i första halvlek. Vid 2-0 var Muamer Tankovic inblandad genom att svara för assisten i ett fint väggspel.

Och när 3-1 kom med tio minuter kvar av matchen intog han huvudrollen. Med några snabba överstegsfinter tog sig "Mujo" ini straffområdet, där han placerade in bollen i bortre burgaveln via en touch på målvaktens ena hand.

En tung seger för mittenlaget AZ eftersom Heracles ligger tvåa i Eredivisie.

Publicerad 2015-09-26 kl 22:38