POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
HOLLAND
2v

Tekniske direktören lockade Isak till Willem II: "Intressant att följa Ruhr-området"

Foto: Bildbyrån.

Joris Mathijsen lyckades locka Alexander Isak till Willem II.
Men det krävdes systematiskt och noggrant arbete.
- Vi har jobbat hårt med att kartlägga de större tyska klubbarna, säger Willem II:s tekniske direktör till Brabants Dagblad.

Alexander Isak har gjort succé i Willem II med tio mål på nio matcher och därtill en landslagsplats. Hur kom det sig att det blev Tilburgklubben för jättetalangen? En av orsakerna till det var systematisk scouting. Willem II:s tekniske direktör Joris Mathijsen, tidigare holländska landslagsman, berättar för Brabants Dagblad att man följer den tyska fotbollen noggrant.

- Med klubbar som Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Bayern Leverkusen och Schalke är det väldigt intressant att följa fotbollen i Ruhr-området, säger han till tidningen.

- Vi har jobbat hårt med att kartlägga de större tyska klubbarna under ett par år. Det finns en oerhörd mängd talang där.

En klubb som Mathijsen och Willem II följer med extra skarpt öga är Dortmund, men inte dess förstalag.

- Framför allt scoutar vi mycket i Borussia Dortmund II (Dortmunds andralag), säger han till tidningen.

Enligt Brabants Dagblad tog Mathijsen kontakt med Isak och personer i talangens närhet efter att anfallaren gjort två mål mot Willem II på ett träningsläger i Marbella i vintras. Till slut lyckades Mathijsen övertyga Isak om en flytt till Tilburg och Willem II. Klubben och Isak slöt ett låneavtal som sträcker över resten av säsongen och övergången har varit lyckosam för båda parter - Isak har fått skjuts på sin karriär och Willem II fick tag på en ersättare till den förre skyttekungen Fran Sol.

Publicerad 2019-04-05 kl 23:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå