Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
HOLLAND

Thern tar bort gipset - hoppas vara tillbaka i juni

På onsdagen tar Simon Thern bort gipset.
Mittfältaren hoppas vara tillbaka från fotskadan i juni.
- Nu kan jag förhoppningsvis börja köra rehab, säger han till Heerenveens hemsida.

Simon Thern inledde säsongen starkt med bland annat tre mål på fem matcher, men ju fler omgångar som gick desto tyngre blev det och till slut hamnade svensken på bänken. Mittfältaren hade ont i foten och efter nio starter och fem inhopp var säsongen körd.

I januari opererades Thern och i en intervju på Heerenveens hemsida berättar nu 23-åringen att han på onsdagen ska undersökas i Amsterdam och förhoppningsvis ta bort gipset.

- Vi får se vad läkaren säger men det känns bra. Jag har inte ont längre och nu känns det som att jag kan börja köra rehab på riktigt, säger han till klubbens hemsida.

Simon Thern berättar att han åkte till Sverige direkt efter operationen och att de första veckorna var jobbiga. Efter onsdagens undersökning i Holland kommer han att åka tillbaka till Sverige.

- Jag hade ont och det var en tråkig tid eftersom jag inte kunde göra något. Det var bra att vara med vänner och familj, säger han.

Sedan tre veckor tillbaka har Thern kört styrketräning med U21-landslagets naprapat Niklas Wallenholm.

- Han är bäst i landet. Jag tränar överkroppen, bålen och mina lår. Det är bra eftersom jag inte kommer att tappa för mycket muskler.

Enligt Heerenveens hemsida hoppas Simon Thern vara tillbaka i slutet av juni när Heerenveen börjar förbereda sig för den nya säsongen.

Publicerad 2016-02-17 kl 11:07
Annons
Annons
Annons