U21-landslagsman målskytt i dramatisk play off-final - Bahouis De Graafschap degraderat

Emil Hansson gjorde ett av målen i den dramatiska play off-finalen mot Go Ahead Eagles.
På annat håll blev Nabil Bahouis De Graafschap nedflyttat efter förlust mot Sparta Rotterdam.

RKC Waalwijk är klart för spel i Eredivsie, men det satt långt inne. Det första mötet i play off-finalen mot Go Ahead Eagles var helt mållös, det var inte returmötet. U21-landslagsmannen Hansson öppnade målskyttet genom att göra 1-0 efter 13 minuter. Därefter utökade hans lagkamrat Stijn Spierings till 2-0. Precis före halvtid reducerade Go Ahead Eagles och i den andra halvleken kvitterade man och tog ledningen. Då klev Hans Mulder fram för RKC och satte dit 3-3.

Matchen skulle dock att ta en helt nya vändning, både en och två gånger, i slutskedet. I den 89:e minuten gjorde Go Ahead Eagles 4-3 och i det läget hade RKC fått vara kvar i den holländska andradivisionen. God natt för RKC? Icke. I den 96:e minuten höll sig Stijn Spierings fram igen och satte dit 4-4 och två minuter senare punkterade Mario Bilate tillställningen genom att göra 5-4 till Waalwijk. Således är RKC är klart för spel i Eredivsie nästa säsong. Däremot kommer inte Emil Hansson att följa med laget upp i högstaligan. Mittfältaren har tidigare meddelat att han kommer att återvända till Feyenoord i sommar, vilket är klubben han varit utlånad från under spelåret.

I den andra play off-finalen gjorde Nabil Bahouis De Graafschap upp med Sparta Rotterdam. De Graafschap hade inför returmötet ledningen med 2-1, vilket man tappade. Sparta Rotterdams tog ledningen i den 74:e minuten och bara några minuter senare gjorde Rotterdam över 2-0. Ställningen stod sig distansen ut och De Graafschap är degraderat. Om Nabil Bahoui tar steget ned med klubben? Det återstår att se. Ytterns kontrakt löper ut, dock finns den en förlängningsoption på ytterligare ett år i kontraktet.

Publicerad 2019-05-28 kl 23:06