Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

HOLLAND

Zeneli inför ligadebuten: "De har höga förväntningar på mig"

Foto: Scanpix

I mitten av november blev Arber Zeneli, 20, klar för Heerenveen.
På lördag kan han göra ligadebut mot Zwolle.
- De har höga förväntningar på mig, men det vill jag att de ska ha, säger han till Fotbollskanalen.

Slå igenom i allsvenskan. Flytta sedan till Holland. Det är en karriärsväg många unga lovande svenska fotbollsspelare har gått.

En av dem är Arber Zeneli.

Den 10 november meddelade Elfsborg att 20-åringen hade skrivit på för tre och ett halvt år med Heerenveen. Under lördagen kan han ligadebutera borta mot Zwolle.

- Jag hoppas att jag är med i truppen, det är det jag vill. Sedan vill jag spela så mycket som möjligt och utvecklas hela tiden. Jag tänker bara positivt och hoppas på det bästa. Det lär bli lite nervöst när debuten kommer, men det här är något jag älskar och jag längtar verkligen till dit. Det kommer bli kul, säger han.

Det skall dock sägas att redan har gjort sitt första framträdande i den blåvita tröjan. I träningsmatchen mot SC Telstar (4-0) spelade han 90 minuter och noterades för en assist.

- Tränaren ville se vad jag gick för. Och det gick bra faktiskt. Sedan var det längesedan jag spelade match (31 oktober) så just nu hoppas jag att det fortsätter på den här vägen och att jag kommer in i matchtempot ännu mer, säger han.

Vad har tränaren, Foppe de Haan, sagt till dig?
- Inte så mycket mer än att han har berättat hur deras system fungerar och hur de vill att jag ska spela. Sedan är det upp till mig att visa vad jag kan.

Hur hur mottagandet varit?
- Jag har bara fått en massa positiva vibbar hittills. De har höga förväntningar på mig, men det vill jag att de ska ha. Så jag ser bara fram emot att få börja spela.

Och inte bara spela ska tilläggas.

Heerenveen är en klubb som har haft flera lyckade svenskar i laget genom åren. Erik Edman, Viktor Elm och Sam Larsson är bara några exempel.

Arber Zeneli hoppas bli en av dem.

- Det är lite speciellt att vara svensk här. De har ju haft många svenskar här som har lyckats. Jag hoppas att jag kan vara den nästa, säger han.

Sam Larsson är i klubben nu. Hänger ni mycket?
- Nu har jag inte varit här så länge, men under träningslägret sov vi tillsammans. Och vi känner varandra sedan U21-EM. Han är en skön kille!

Heerenveens möte med Zwolle drar igång 19:45 under lördagskvällen.

Publicerad 2016-01-15 kl 20:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER