Eredivisie

Heerenveen besegrade Fortuna Sittard med 3-1.
Arber Zeneli, som har svenska rötter, stod för ett av målen.

Arber Zeneli, som har både svenskt och kosovoalbanskt pass, spelar vecka ut och vecka in i Heerenveen.

När Heerenveen under lördagen mötte Fortuna Sittard i Eredivsie blev den tidigare Elfborgsspelaren dessutom målskytt. Heerenveen tilldömdes straff i den 47:e minuten vid ställning 1-0. Elvameterssparken förvaltade Zeneli iskallt och han utökade Heerenveens ledning till 2-0. Kort därefter reducerade Fortuna Sittard.

Med tio minuter kvar avgjorde dock Pelle van Amersfoort för Heerenveen genom att sätta dit 3-1.

Zeneli, som i landslagssammanhang representerar Kosovo, har under säsongen gjort 14 framträdanden för Heerenveen och på de matcherna har han noterats för tre mål och sju målgivande passningar.

Heerenveen ligger på niondeplats i den holländska ligan.