TV: Ronaldo tvåmålsskytt - Portugal vidare

EmdamgammalHoll

Holland kammade noll i EM. Inte en enda poäng för landslaget som spelade VM-final och dominerade i EM-kvalet. Portugal vann med 2-1 och är vidare till kvartsfinal.

Cristiano Ronaldo

Men det var länge ovisst. 1-1 var resultatet i båda matcherna med 20 minuter kvar att spela.
 Holländarna var först ut i målprotokollet när Rafael van der Vaart i den 11:e minuten vackert skruvade in 1-0 till Holland vid den bortre stolpen.

Resultaten gick sedan inte Hollansd väg i matchen mellan Damark och Tyskland och sedan gick det emot dem i den egna matchen också.

I den 28.e minuten frispelades Ronaldo och ensam med Maarten Stekelenburg gjorde Real Madrid-anfallaren inget misstag.

Sedan dröjde det till den 74:e minuten innan Cristiano Ronaldo knäckte holländarnas hopp helt. Snyggt frispelad av Nani fintade Ronaldo bort en försvarare och gjorde målet, hans andra för kvällen, som befäste Portugals kvartsfinalplats.

Holland tog noll poäng och är turneringens stora flopp. Räkna med att förbundskapten Bert van Maarwijk kommer få utstå hård kritik de kommande dagarna. Portugal möter Tjeckien på torsdag.

Publicerad 2012-06-17 kl 22:15