POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Jag, Ola Wiklander och Nils Liedholm

Gamle Milan-målvakten Sebastiano Rossi hade nått Via delle Conce med en inspark från min adress Borgo La Croce. Ola Wiklander och jag bodde nära varandra under mitt första år i Florens, säsongen 2001-2002. Jag hade lämnat mitt programledarjobb på Supersöndag för att komma närmre fotbollen. Ola var reporter i veckorna, jag filmade och redigerade. Varannan helg åkte jag ut i landet och kommenterade fotboll. Vi kunde ta Olas röda Saab tidiga morgnar, plocka med oss en stor datorutrustning vilken vi redigerade på, vi stod i långa bilköer, i dimma utanför Milano ofta, och det var knappt att arvodet räckte till mer än uppehället där nere. Ola rattade, jag somnade in i passagerarsätet. Vi träffade Pavel Nedved när han var som bäst, Andrej Shevchenko, Nils Liedholm på Trigoria då hans hjärta fortfarande slog. Vi såg till att träffa de flesta av de stora. Det var en härlig och lärorik tid som jag kommer att återkomma till i den här bloggen. Jag hoppas att det blir läsvärt, att jag kan glädja er, värma er hjärtan, lära er något, reta upp en och annan men att jag kan presentera analyser och fakta på ett bra sätt.

Jag har jobbat med TV sedan 1993 då jag inledde min bana på TV Linköping. 1997 började jag på Eurosport och två år senare tog jag klivet till Canal+. Jag blev kvar där i åtta år innan fyrans italienska satsning gjorde att jag inte kunde tacka nej. C+ hade sett likadant ut i många år kan man säga samtidigt som fyran presenterade programmet Fotbollskanalen, Fotbollskanalen.se, Ola Wenström dominerade i rutan, det var allsvenska magasin, allsvenska matcher, nya spännande grepp, snygga studios och en skön energi runt fyran. Nu, tre år senare känns det bättre än någonsin att vara i mitt läge. Tänk er själva att att få åka på VM, leda spännande fotbollsmagasinet Club Calcio, få bidra i Fotbollskanalen Europa, kommentera svenska landskamper, resa till Italien för att leva och jobba. Och på toppen av allt detta delge er lite av mitt liv i den här bloggen. Det kommer att bli mycket att hänga med på. Jag börjar mjukt, men jag kommer att öka.

Söndag kväll smäller det. Jag och Marcus Birro tar emot er med öppen famn. Det handlar om fotboll med hjärta och kärlek. Vi inleder på Artemio Franchi i Florens med Fiorentina som bland annat piskade Liverpool två gånger i Champions League ifjol innan Bayern slog ut Viola på fler gjorda bortamål i slutspelet. De möter storsatsande Napoli med nya uruguayanska VM-succén Cavani i truppen. Två av världsfotbollens mest passionerade städer mot varandra redan i öppningen. Jag vaknar tidigare om morgnarna de här dagarna i min iver att få komma igång. Snart är vi där.

Ci vediamo domenica!

Publicerad 2010-08-25 kl 11:00
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto