POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Messi vs Zlatan. Del II.

‘Nyheten’ slog ner som en bomb i Sverige. Dagen efter att ett litet citat slank ut i femtimmarssändningen runt El Clásico i TV4 Sport den 29:e november ifjol. Jag trodde inte att det skulle bli rabalder, men å andra sidan vem är jag att tro? Bara en simpel sportkommentator. Det finns säkert andra som vet bättre.

Pontus Kåmark berättade i svensk TV att Messi kände sig hotad av Zlatans succé sin första tid i Barca och att argentinaren därför spelade onödigt egoistiskt utan att få utdelning framför mål. Pontus berättade även att de båda inte pratade (läs: umgicks) vid sidan av planen. Knappast någon nyhet för oss som följde Barcelona under förra hösten. Det enda Pontus presenterade som något nytt var att Zlatan hade känt att det var frustrerande att ‘den lilla loppan’ inte släppte bollen i uppenbara öppna lägen. Inte så många av våra tittare reagerade.

De svenska kvällstidningarna gick däremot igång. Den rosa tidningens reportrar och bloggare skrev nyheterna som om Kåmarks information var tvivelaktig. Ingen journalist var nyfiken på att ta reda på om det verkligen var sant eller inte. Tidningen satte klickrekord på rubriken om Ibra och Messi. Aldrig någonsin hade en nyhet fått så många träffar.

Men varför skulle okontroversielle Pontus Kåmark plötsligt i TV greppa något substanslöst i luften utan att sitta på någon som helst information? Det där har jag funderat på. Han är ju inte direkt typen som skriker efter uppmärksamhet. Det kan jag bekräfta. Självklart hade han örnkoll på läget.

Det tog fyra månader innan den rosa tidningen första gången ‘avslöjade’ samma nyhet. Den 19 mars bekräftade tidningens journalist att Zlatans agent Mino Raiola ‘riktat en spark mellan benen på Leo Messi’.

– Zlatan slår målgivande passningar även när han är dålig, medan det finns andra spelare i laget som aldrig passar bollen, sa agenten. Självklart var kritiken riktad mot Messi. Men vart kom den ifrån? Raiola är en strateg som gör allt för sin klient.

Två dagar senare skrev tidningens krönikör Lasse Anrell: ‘Hussfelt och Kåmark hade alltså rätt hela tiden om Zlatan och Messi.’

Det blir aldrig stora rubriker när sanningar uppdagas sådär i efterhand, men Kåmarks citat var uppenbarligen spektakulärt när det kom.

Nu kommer nästa del i den här såpan. Nu ska skiten upp. Ibra vill bort igen, Raiola förolämpar Guardiola offentligt, Zlatan berättar att hans tränare inte ens pratat med honom på ett halvår.

Guardiola gillar lagspelare som inte hotar hans auktoritet. Han dumpade fritidsbusige Deco till Chelsea, festprissen Ronaldinho till Milan, ibland kontroversielle målkungen Eto’o till Inter och nu ska hans egna köp Zlatan Ibrahimovic iväg. Bort med honom bara. Det var en affär som var dömd att misslyckas, sett till svenskens och Guardiolas historia. På toppen av detta dyker det upp uppgifter om att Zlatan nu har gnällt till Pep på hur Messi får en bättre behandling än vad han själv får av tränaren.

Men dom där kramarna av Messi och Ibra då efter El Clásico? Var allt regisserat? Var det någon som spekulerade i det?

Ibra kanske tvingas stanna trots allt, för nu vet vi ju om att han vill flytta. Milans förhandlare Galliani ger sig inte i första taget, men affären är dyr. Bänken en säsong i Spanien, eller åter i rampljuset i Italien? Åtminstone tror jag att en och annan svensk väljer TV4 Sport denna höst om Ibra flyttar. Det är bara en vågad gissning. Det är ju egentligen bara vad jag tror. Men å andra sidan vem är jag att tro? Bara en simpel sportkommentator. Det finns säkert andra som vet bättre.

Publicerad 2010-08-26 kl 00:36
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto