POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Rafa Benítez. Sparkad innan jul?

Istället för att vara på väg att skriva en roman varje dag som jag verkar ha en förmåga att göra, kommer idag bara lite reflektioner.

Det här skriver jag för att det roar många. Eller river upp förutbestämda idéer. Tyskland är inte bara världens mest perfekta och underhållande liga. Den är på väg att svischa förbi både Italien, och snart även Spanien. Från och med säsongerna 2012 & 2013 kan tyskarna vara tvåa efter England. England har otvivelaktikt bästa toppen de senaste fem åren. Rankingen visar nämligen alldeles utmärkt styrkeförhållande mellan ligalagens resultat ute i Europa de senaste 5 åren. 2006 var för övrigt året Italien var inblandade i Calciopoli och sände ut lag som Chievo i Champions League-kval och Juventus till Serie B. Så här ser den uppdaterade rankingen ut idag inför 2012 (6 av 7 för England i högra kolumnen sedan Aston Villa redan åkt ut. Igen.):

# country 06/07 07/08 08/09 09/10 10/11 ranking teams
1 England 16.625 17.875 15.000 17.928 3.357 70.785 6/ 7
2 Spain 19.000 13.875 13.312 17.928 2.214 66.329 7/ 7
3 Germany 9.500 13.500 12.687 18.083 3.333 57.103 6/ 6
4 Italy 11.928 10.250 11.375 15.428 2.857 51.838 7/ 7
5 France 10.000 6.928 11.000 15.000 2.750 45.678 5/ 6

———————————————————————————————————————————–

Det finns en skillnad i rankingpoäng mellan CL & EL. Jag har upplevt den differensen som för liten, men jag kan ha fel.

*****

Wow, Emiliano Viviano. Du visar oss att det finns hopp om att den italienska målvaktsskolan forfarande plockar fram fantastiska målvakter. Jag har inte varit så imponerad i den aspekten de senaste åren. Och Antonioli! Vilken uppvisning av 40-åringen på Olimpico.

*****

Rafa Benitez! Okarismatisk, inte överdrivet sympatisk, tråkig, närmast livlös ibland på bänken. Ok, allt det där hade någon kunnat skriva om vilken tränare som helst. Men hur i världen kan karln få fler så stora jobb efter alla felköp och svaga matchcoachningar i Liverpool? Inget plus heller i Italien att han inte direkt är någon trendsättare vad det gäller kostymen.

Att byta ut Zanetti, Sneijder och nu Milito är en sak. Men att ersätta med spelare som Biabiany ger mig Ngog-vibbar. Benitez, hur länge är du kvar i klubben? Fram till jul? Kom ihåg att Liverpool är en tålmodig klubb, men att Moratti kastade ut även Roberto Mancini (efter just matcherna mot Liverpool) trots att han krossade allt i ligan. Det här stinker illa.

Roberto Mancini inledde något som Mourinho kunde bygga vidare på. Det var exakt, genomtänkt, lite trist emellanåt, men effektivt, och Inter vann matcherna. 0-0 igår. Jag är rädd för att Biabiany o co får vara med om flera bakslag. Inters trupp ser dessutom för TUNN ut i år.

*****

Cesena. Simon vurmar precis som Mourinho för den nya attityden hos de mindre klubbarna. Jag tror vi har Chievo mycket att tacka för hur det ser ut idag. Eller gamle Chievo-tränaren Del Neri, numera i Juve. De mindre klubbarna stormar fram à là Zeman, pressar högt och stormar hem med nio man i defensiva omställningar, pang, på rätt sida boll. Den moderna fotbollen utövas av Ficcadentis Cesena. Det är bara att njuta, vänner.

*****

STORT tack för den fina nivån på kommentatorsfältet också. Nittio procent av inläggen är värmande och kommer till stor del från Calcio-älskare. Jag kommer nog aldrig att förstå hur man INTE kan älska viss fotboll. ‘Nej, den här fotbollen är inget för mig. Den spelas i fel region.’ De resterande 10 procenten som är här inne verkar inte ha samma härliga, sofistikerade bild av fotbollen som merparten av er, men kan inte slita sig från ‘Club Calcio’ eller den här bloggen. Det är coolt, faktiskt. Lite mäktigt. Tack även ni.

*****

CLUB CALCIO! 34 avsnitt. 33 kvar! Vi är inte varma i kläderna ännu. Vänta bara.

*****

Youtube-klipp i bloggen? Mitt liv? Mina funderingar? Insändare? Den här bloggen är en bebis så det får vänta. Men det kommer säkert det också.

Publicerad 2010-08-31 kl 11:29
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto