Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så här är Milanello

Hussfelt

Torsdag morgon.

Som vanligt inleder jag dagen med en enkel espresso, eller expresso som den oinvigde vill kalla den. Jag minns morgnarna i Florens, hur jag kunde längta efter att smyga ner på lokala baren och låta morgonens första caffé värma min strupe och massera mina ögonglobar från insidan.

Zlatan har gjort sina första besök på Milanello. Jag vet inte hur många gånger jag har gjort den där resan dit men jag råder alla som älskar fotboll att en gång besöka Milans träningsanläggning. Zlatan kommer att svänga upp i den lilla bergsbyn Carnago, han kommer att slingra sig upp igenom byns små gator tills högersvängen uppe på krönet som leder upp mot slutmålet. Först genom lilla dungen, sedan en skarp vänster då man skymtar hela träningsområdet. Han kommer att passera ett gäng supportrar utanför grinden, veva ner rutan, hälsa, skriva några autografer, grinden kommer öppnas, han kommer att svänga in höger, svänga direkt in till vänster och parkera en bit bort.

Annons

Jag, Jesper Blomqvist, Abgar Barsom, Ibrahim Ba och hans fysioterapeut tog resan en gång. När man får ihop en sådan vild samling människor med så vitt olika bakgrunder så har man fått ihop ‘en spännande soffa’, om ni kan se det framför er. Eller ‘stökig soffa’ om ni vill. Det är David Fjäll som brukade kalla det mesta för just ‘stökigt’ och nu används det flitigt även i mina kretsar. ‘Ibou’ parkerade bilen, vi klev ur, följde efter genom lilla dörren köksvägen, via kockarna som då upptäckte Jeppe. Det här var i december 2007 och det var vid den tiden över ett decennium sedan Jesper senast tränade och levde runt Milanello.

Kockarna stod i kö för att krama Jesper. Det är nämligen i stort sett samma personal som när Jesper var där som ung grabb. Efter att ha betraktat Milanello från insidan inser man att klubben ogärna gör sig av med gamla hjältar, inte bara när det gäller spelare. Personalen är en del av klubbens röda blod, en färg som för övrigt användes för att sätta skräck i motståndarna i klubbens begynnelse. Blodet är viktigt, de mänskliga värdena ännu viktigare. Det blev ett kärt möte och vi blev stående ett tag i den trånga kökskorridoren. Efter en stund slogs dörren upp till spelarnas matsal. Vi slog oss ner vid runda bordet in till vänster närmast fönstret. En stund senare skulle dörren åter öppnas och en av de allra största skulle stoppa in sitt tryne.

Annons

Fortsättning imorgon.

Publicerad 2010-09-09 10:18

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto