Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inter är Europas bästa lag

Hussfelt

Nu startar Championa League. Wow! Inter är regerande mästare och är fortfarande laget att slå. Bara Barcelona kom egentligen riktigt nära i slutspelet ifjol. Och vilket lag Inter har, vilken elva, även på pappret.

Julio César tampas med Iker Casillas om titeln världens bästa målvakt.

Maicon (döpt efter Michael Douglas) petar sin enda konkurrent i landslaget Dani Alves som världsbäst på högerbacken.

32-årige Lúcio, 96 landskamper för Brasilien, var Europas kung i mittförsvaret ifjol. Bara Piqué var nära. Lúcio kamperar ihop med den brutala Walter ‘The Wall’ Samuel.

På vänsterbacken kan Inter välja på Javier Zanetti (JAVIER ZANETTI!!!) och Christian Chivu.

Inter har Estéban Cambiasso, världens bäste defensive mittfältare (bara Mascherano emot va?), genialiske spelsabotören, ljupledlöparen, målskytten, den ibland infernaliskt irriterande Thiago Motta.

Annons

Inter har 2010 års störste fotbollsspelare i världen, Wesley Sneijder. En komplett nr 10 som bara var en Robben-sump i VM-finalen i somras från att vinna allt han ställde upp i. Han var dessutom bäst i allt han ställde upp i.

På topp har Inter möjligen de två löpvilligaste i kombination med målfarligaste målskyttarna som finns idag i Samuel Eto’o och Diego Milito. Rörligaste duon? Inter visade hela Europa i våras när de besegrade alla de tre stora utmanarna i kvart- semi och final. Detta trots att Mourinho för andra året i rad var på väg att coacha bort Inter ur Europa. Inter hade spelat 8 matcher i rad i CL med det här drömlaget utan en enda vinst och låg under mot Dinamo Kiev med bara minuter kvar när Sneijder och Milito räddade Inter men även Mourinhos jobb.

Annons

Resten är historia. I Madrid var det Inter som var kungar. När Javier Zanetti tar sina första toner i ‘Pazza Inter Amala’ vattnas mina tårkanaler. Varje gång. Sluta aldrig spela Javier. Sluta aldrig att sjunga för oss. ‘Lo sai per un gol…’

[youtubeplay id=”-cTafpA6N20″ size=”large”]

Ja, mediafenomenet Mourinho såg till att ta den mesta uppmärksamheten utåt för att lura oss, för att vi skulle glömma hur galet starkt lag han hade. Att tro att det var han som på egen hand tog hem titeln känns befängt så här i efterhand. Mou coachade och gjorde det bra men det var Inters spelare som vann Champions League åt honom. De riktiga hjältarna i Milano heter Diego Milito och Wesley Sneijder. Vinner man Champions League är man nummer ett i ett år framöver. När Mou är borta är Inter fortfarande mästare, Europas bästa lag, kanske på pappret (Inter har gått back 8 miljarder de senaste åren för att nå hit), men framförallt på gräset.

Annons
Publicerad 2010-09-14 20:39

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto