Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Att starta en TV-show

Hussfelt

Programmet Club Calcio är på väg att bli så där hjärtligt och bra som vi alla har hoppats på. Sportchef Pekkari, fotbollschef Emir och jag har i nedåtgående led sett till att fila på upplägget efter att Serie A med omsorg köpts in av TV4.

Jag har för egen del saknat att få arbeta tillsammans i ett gäng, i en redaktion, som programledare och den som ska få ut det bästa ur mina gäster för det är just det som jag ser som min huvuduppgift. Redan efter första programmet var det en TV-krönikör på Aftonbladet som tyckte att Bank & Birro var precis så bra. (Eller så skrev han så bara för att Bank är med?) Tack för förtroendet, även till alla Er som följer oss. Det är helt underbart att känna Er värme och passion.

Simon Bank har alltid varit min dröm-sidekick. Han har alltid varit lika nördigt seriös, är lika nyfiken på fotboll som jag är och är en stilist och en grovarbetare i samma kropp. Han borde vara hela vår branschs förebild. Som journalist, som kollega och som människa.

Annons

Har ni sett Laul Calling på just Aftonbladet förresten? Det var faktiskt jag och min vän Fredrik Borggren som var uppe hos tidningen och föreslog ett web-TV-program som till största delen ser ut Som Laul Calling gör idag. Aftonbladet använde idén, skapade först ‘Bank versus Niva’ (eller om det nu var tvärtom?), en nästan exakt kopia på vår programidé och därefter Laul Calling. Eller också hade de tänkt göra exakt så där ändå utan vårt förslag, vem vet.

Marcus Birro å sin sida ger vårt program, Club Calcio, den där vinkeln, touchen och klucket i magen som vi nördar inte är förmögna att beskriva lika ljuvligt som Marcus. Hans ögon är evigt unga.

Martin Åslund är den sista av oss som har klivit in i Club Calcio. Jag är lika övertygad om att han kan bli nummer ett (alltså bäst i branschen som analytiker) som jag var när jag plockade in Jens Fjellström. En sak som Martin har som de flesta andra saknar är förmågan att våga kritisera, med risk för att bli impopulär i vissa läger. Som Wikegård har vågat. Han är dessutom tydlig, skarp och pålitlig. Lita på det!

Annons

I söndags sände vi live från Marassi i Genua. På söndag är vi tillbaka i vår studio igen!

Publicerad 2010-09-21 18:54

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto