Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skulle Italien ha vunnit VM redan 2002?

Hussfelt

Lite funderingar en onsdag mitt på dagen. I mitt liv är veckorna lugna och helgerna hektiska. Jag älskar båda. Jag älskar hur det kryper närmre och närmre matchstart fram tills det att sändningslamporna tänds, när man vet att man måste prestera, och att få jobba med det jag brinner för. Att samtidigt få njuta av själva fotbollen. Ikväll får vi en mittiveckankick, en apertivo, när Lazio tar emot Milan mitt i veckan. Kolla TV4 Sport klockan 20:40!!!

Jag läste att Byron Moreno, huvuddomaren som skickade Italien ur VM 2002, nu åkt dit för knarkinnehav på JFK:s flygplats. Moreno försökte smuggla SEX KILO HEROIN I SINA KALSONGER. Han har ju tidigare varit lätt att köpa har det visat sig sedan han i en match hemma i Ecuador lagt till nästan en kvarts tillägstid i en match i inhemska ligan och därpå blivit avstängd. Hans olämplighet som domare har inte gått att ta miste på men nu har han alltså nått lägre än någonsin tidigare. Om det inte varit för Moreno så skulle Italien mycket väl ha kunnat vinna VM även i Sydkorea/Japan, även om jag personligen tyckte att Trapattonis fotboll var bakåtsträvande och att Totti simulerade för mycket i den där matchen mot Sydkorea. Italienarna var värda att få packa väskorna ändå. Men hade de vunnit där hade de säkert kunnat gå hela vägen med det lag de hade redan då med Buffon, Maldini, Panucci, Zambrotta, med Cannavaro, Nesta och Pippo på bänken, med Totti, Del Piero och Vieri på sina karriärers topp. Men i just den matchen var Sydkorea förtjänta av att gå vidare, något italienarna själva sällan talar om. Hade Gli Azzurri vunnit VM redan där så hade de såklart aldrig vunnit 2006. Eller?

Annons

*****

Inte ens i den bästa av världar är allt perfekt. José Mourinho tränar Real Madrid och har världens dyraste trupp till sin förfogande, i världens vinstrikaste klubb och med en arena som på många sätt motsvarar allt det där. Real Madrid har dessutom världens kanske bäste planskötare Paul Burgess, värvad från Arsenal. Och så växer det svamp på Bernabéus gräs. Svamp! Kan det bero på att Burgess har blivit slöare sedan han blivit pappa för första gången? Inte har det hjälpt Burgess att ett rör i traktorn sprack och spred olja över en del av arenans gräs. När jag och Pontus Kåmark skulle göra en tv-inspelning på Bernabéu efter Real-Atlético i våras förresten, blev vi tillsagda att inte ta ett enda steg på gräset för då skulle ‘Engelsmannen’ bli rasande. Värvningen av Burgess till Madrid, som inledde sin bana i Blackpool, är dock en skön signal som italienarna borde ta efter. Eller räcker den nya holländska hybridtekniken för att hålla en hög gräsnivå? Den dagen de italienska klubbarna kommer ifatt England i den aspekten så har ligan vunnit mycket såklart. När det gäller allt annat än arenor och gräs (kosthållning, taktik, seriositet etc..) så är det ju italienarna som får lära engelsmännen. Om själva fotbollen. Här däremot är de akterseglade.

Annons

När det gäller Reals och Atléticos svenska fans så fanns det tyvärr en hel del av dem som gnällde över att jag och Pontus kom med rena faktafel under den fajten. Som att Mahammadou Diarra gjort sig impopulär efter flera svaga insatser under fjolårssäsongen med förlusterna mot Alcorcón och Lyon som de svagaste insatserna. Som att Real-supportrarna i Madrid anser att matcher mot Barca och avgörande matcher i Champions League är större än derbyt i Madrid mot lillebror. Självklart underbyggt av mig och Pontus efter att ha kommunicerat med maränger på plats i Madrid, med journalister, med personal inom klubben, med spelare, ja med människor i allmänhet då vi ofta fått spendera tid i Madrid och fått möta många människor nära klubben. Det märkliga är att det kan sitta ungdomar HÄR, i Sverige, som aldrig varit på plats, som följer forum på typ Svenskafans och sedan tror de att de har lärt sig allt om sina klubbar i Södra Europa. Dags för er att tänka om kan jag ödmjukt säga. Det är inte här ni lär er om hur allt fungerar där nere. Sån’t läser du dig inte till.

Annons

*****

Hur var det nu med Soprano-Paulies franske släkting? Var det en släkting? Var det en fransman? Hur gick det för honom på bröllopet i helgen?

Här följer nästa rapport från bröllopet i lördags från min stökige vän ‘Katten’:

‘Leder dansen.. inga konstigheter..!’

Fortsättning följer..

Publicerad 2010-09-22 14:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto