Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ibra skulle ha ägt i Premier League

10å

Zlatan har fått ett nytt begär. Revansch!

Efter att ha lämnat Inter som kejsare i Milano, kysst klubbmärket i Barcelona (karriärens fånigaste blunder?), spelat sig ur elvan i Katalonien, gjort sig obekväm med Pep och petats och blivit såld för en billigare penning till Milan så berättar han nu för italienska medier att han kommer att göra sin bästa säsong någonsin. Han spelar med desperation, tar ofta vansinnigt tunga löpningar in mot boxen, håller ifrån sig motståndare och kommer in hårt i dueller.

ANNONS

Serie A passar Zlatan bättre än Spanien av flera anledningar. I Spanien försvarar motståndarna annorlunda, framförallt längre ifrån anfallarna och när spelet blir tätare och tuffare, mera fysiskt, så växer Zlatan. Mot Lazio hade han motståndarnas mittback Dias hängande i honom hela matchen. Backarna håller i, sliter, letar tjuvknep och håller Ibra på tå hela matcherna. Den typen av fysisk kontakt är det inte mycket av i Spanien. Det ska gärna regna, han ska gärna ha en helt fanatisk publik mot sig. Då är han som bäst. I Budapest med några minuter kvar, mot Italien i EM då Buffon kommer ut, nere i Rom på ett kokande Olimpico, i ett derby hemma i Milano har han rätt mentalitet för att lyckas. Nu säger han att han ska göra fler mål i Champions League också. Det är det han har kvar. Låter det som om han skulle passa i England med beskrivningen ovan? Ja, bara Drogba kan jämföra sig med Ibras fysik bland toppanfallarna idag.

ANNONS

*****

Ibra hade hamnat i Man City om han bara hade stått ut med England. Roberto Mancini gjorde säkert vad han kunde för att locka upp honom till Manchester men Zlatan ville inte offra ett bra liv för att bara spela boll. Många som har vant sig vid det ljuva medelhavslivet har haft svårt att anpassa sig till själva livet på öarna. Nemanja Vidic har vid flera tillfällen längtat bort från norra England och Mascherano å sin sida flydde till sist. Rolando Bianchi förstod ingenting när han aldrig blev stoppad på gator eller på caféer för att prata fotboll. I Reggio Calabria nere i södern kunde han knappt gå en meter innan en passionerad supporter dök upp berättade han. Kanske var supportrarna rädda för att de skulle tvingas prata italienska?

Gamla Intertränare

Roberto Mancini, ja. Nog är Mourinho en defensivt inriktad tränare, men frågan är om inte Mancini är än värre. Mourinhos lag Real Madrid har gjort sex (!) mål på de inledande omgångarna i Spanien och Mancinis har förvisso gjort sju. Mou’s lag har dock bara släppt in ett mot Mancinis två. Ett av Man Citys insläppta mål var en straff på tilläggstid borta mot Sunderland. I övrigt är det svårt att skapa några målchanser alls mot City. Det är så Mou och Mancini vann sina titlar med Inter. Vi får se hur det går i Spanien och England för dessa båda. Mancinis lag skapar inte många chanser per match, men hittills har det gått ganska bra.

ANNONS

På tal om Inter-tränare ja. Vi kör vidare på det temat. Vad sägs om Benitez strumpor som han fått av dottern med South Park-motiv på?

Som jag skrivit tidigare så skulle det inte ta lång tid innan tidningarna skulle snappa upp det. Men skorna! Det borde vara straffbart att träna ett lag i Serie A i dessa loafers med det där spännet på.

En annan gammal Intertränare har det tufft uppe på öarna:

Årets sportbild? En äkta öarna-bild är det i alla fall.

‘Kamelen’, här med gamle Sammy Lee, sitter på ett skepp som tyvärr är på väg mot botten. Det vore trist om Liverpool går samma öde till mötes som exempelvis Leksand i svensk ishockey. Det är ju inte lätt att slåss mot marknadskrafterna när man inte har ett regionellt försprång idag.

Sammy Lee ja.

Min vän Peter Ström berättade en gång om ett klassiskt referat från Tipsextra-tiden då Ian Rush gjorde de flesta av Liverpools mål. Janne Lorenzon på SVT körde ett av sina lika klassiska målsvep och refererade:

ANNONS

‘…och vem var det som dök upp där på den bortre stoplen och petade in bollen… om inte…?’

Alla väntade på att Janne skulle säga Ian Rush.

‘…om inte.. SAMMY LEE.’

Genialt? Ja, kanske tamejfan.


Publicerad 2010-09-29 kl 14:05

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto