Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Italienarna med en fot i åttondelen

10å

Italien – Tyskland. Det brukar ofta bli sevärda möten. I våras stod de öga mot öga i CL-finalen när Inter mötte Bayern. För fyra år sedan möttes landslagen i VM-semifinalen. Så här skildrades händelserna av spanjorerna. Tre minuter in i klippet börjar det att tätna. Viva Espana y Julio Salinas!

ANNONS

[youtubeplay id=”APeL1Uk1bFk” size=”large”]

Vi fick lite svar igår. Regerande mästarna Inter mot Europasjuan Werder 4-0, trots att Inter spelade med fem spelare som inte är ordinarie när bästa laget spelar. Samuel, Zanetti, Motta, Pandev och Milito saknades, vilket gav Samuel Eto’o chansen att få spela som spets. Eto’o, som föga överraskande toppar skytteligan även i Champions League nu och kan vara på väg mot sin bästa säsong, svarade med ett hat-trick. Målen kommer såklart att ge svallvågor i Interlägret då Chivu fortsättningsvis vill slippa spela vänsterback med kameruanen framför sig. Det kan i förlängningen ge Milito en anfallspartner och det kan innebära att Pandev hamnar på bänken. Det här laget är nämligen som gjort för att spela 4-3-1-2, med anfallsorder för Maicon på högerbacken. Maicon är bara en av spelarna som verkar olycklig sedan Mourinho lämnat. Pandev kan hoppa in i någon av de tre offensiva rollerna och Stankovic passar på alla mittfältspositioner.

ANNONS

*****

Inter och Milan åkte upp till Holland för att ta sina poäng och lyckades med det. På hemmaplan har de båda gjort 6-0 på sina motståndare Werder och Auxerre. Holland ligger ju numera förövrigt precis före Danmark en bra bit ner på Europarankingen och just nu är ju Köpenhamn vassare än någon holländsk klubb. Sverige ligger 25:a på samma ranking, två platser före Norge, men båda länderna riskerar att rasa nån placering ytterligare de kommande två åren.

*****

Europa League i TV4 Sport från klockan 18:30 ikväll. Jag kan knappt hålla mig av förtjusning. Dortmund – Sevilla och Manchester City – Juventus känns fräschare och ballare än gruppspelen i CL numera där samma lag tenderar att ställas mot varandra utan att för den skull ha någon speciell rivalitet. Nya lag, nya möten, ny prestige i turneringen i nya Europa League. CL börjar bli lite vardag så här på hösten tyvärr. Men när det blir dags för åttondelar och framåt finns det inget roligare i fotbollsvärlden än just dom matcherna, tycker jag. Stabila Man City mot nya galna Juve. 1-0 eller 3-3? Det är nog troligare att det blir 1-1 eller 3-0 tror jag.

ANNONS

Cavanis Napoli åker till Bukarest för möte med Steaua ikväll. Hemma mot Utrecht gick folk inte direkt ‘man ur huse’ för att se mötet mellan de två fiskestäderna, men det lär bli fullt i ‘il Derby del Sole’ när stora Roma kommer på besök inför 50 000 till helgen. Napoli var lika överlägsna mot Utrecht som mot Elfsborg men fick inte in bollen i mål då. Hoppas att både Elfsborg och Sverige har fått perspektiv på hur mycket det skiljer mellan oss och de här klubbarna både kvalitetsmässigt, men även ekonomiskt. Elfsborg har exempelvis en tiondel av Napolis omsättning. Hur ska dom då ha en chans att kunna konkurrera mot de här bjässarna i Europa?

De tre italienska CL-klubbarna har nu satt sig i position för avancemang till åttondelarna i vanlig ordning. Nu gäller det för lag 4-7 att verkligen sätta fokus på Europaspelet. Vi får se hur långt det räcker ikväll.

ANNONS

Glöm inte för övrigt att följa:

Palermo – Lausanne

Sampdoria – Debrecen

Publicerad 2010-09-30 kl 11:04

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto