Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

‘Vi kunde ha förlorat med sju, åtta, nio mål…’

Orden är Harry Houdinis.

Harry Redknapp var stolt över sitt Tottenhams andra halvlek och för mig som inte såg matchen så kan jag inte uttala mig, men lika läckert att Eto’o fortsätter att dominera är det att Gareth Bale nästan tog Spurs tillbaka. Jag gillar Gareth Bale. Han är som en brittisk Vargas i ett annat fodral, och i ett inte lika framgångsrikt lag. Ännu. Inter var så imponerade av walesaren att ledningen rapporteras försöka locka över honom till Inter. Moratti har ju länge varit förtjust i Ryan Giggs, och han berättade i SKY att han inte skojade när talade om att värva Messi.

Redknapp var för övrigt beredd att förlora med rekordsiffror i paus innan upphämtning påbörjades i andra halvlek. Konstigt att Benitez lag inte kunde stänga matchen vid 4-0 kan jag tycka. Det är nya tider.

*****

Mourinho fortsätter att plocka skalper. Mot Milan ställde Real Madrid om så snabbt att det hade behövts en gepardsnabb Thiago Silva för att hänga med. Reals matchplan var att hota Milan i djupled och som dom gjorde det. Det är ett mirakel att Bonera tillåts spela på den här nivån. Bara att bocka och tacka för föreställningen.

Såg inte Ibra loj ut? Som Berdych på Kungliga igår. Perche?

*****

Man kan resa jorden runt. Man kan äta gåslever varje dag och man kan leva uppe bland stjärnorna. Men den som inte vet vart man är ifrån och vem som är ens vänner tappar fotfästet och i slutändan sig själv. De flesta av er fick med er budskapet igår. Tack.

*****

Romas vansinnesfärd är hal och på väg att sluta i en iskall snödriva. Vem ska ta Er upp på vägen igen? Nu krävs stora insatser i Rumänien och i Basel för att Roma ska ha en rimlig chans att få spela vidare i CL.

*****

Napoli ikväll. Napoli mot Liverpool. Två stora vitt skilda planeter, två världar som med vansinnig kraft kolliderar med varandra. Det kommer att bli ett spektakel. var med oss ikväll på TV4 Sport. Studion öppnar klockan 18. Avspark klockan 19 på San Paolo.

*****

Inte sedan mina dagar i Florens har jag trivts så bra på jobbet som nu.

*****

När jag skriver om Serie A eller andra ligor vill jag inte sitta och hissa eller dissa för att hajpa eller skapa en onyanserad bild. Snarare tvärtom. Däremot kan jag säkert plocka fram perspektiv som man inte gör i Sverige. I Sverige hyllar vi Blackpools inledning på säsongen. I Italien skulle 18 insläppta på 8 omgångar kunna innebära att tränaren får foten. I Serie A har det sämsta laget defensivt sett släppt in 12 mål på 7 omgångar.

Om man läser de här raderna igen kan man tänka: nu sitter han och dissar Premier League. Det är fel. Varför skulle jag göra det? Läser man texten en gång till så inser man att jag berättar hur Italien ser på försvarsspel jämfört med oss norderuropéer. Jag är intresserad av kulturella skillnader och skriver gärna om det. Att blanda in den engelska fotbollen är intressant av flera anledningar. Den är stor i Sverige, den är en kontrast till södra Europa och de fyra topplagen i England har varit urstarka i Europa mellan 2006-2009 vilket har höjt ligans värde.

Förresten är det två italienare som tränar Englands två bästa klubbar just nu. Ancelottis Chelsea har släppt in två mål i ligan. Mancinis Man City har släppt in fem. Mark Hughes lag i höstas hade släppt in 27 mål på 17 matcher och City låg sexa när han fick foten. Ändå hade han stöd här och där. Hmm.

Och vi mår bra av att få perspektiv. Att veta om att Fiorentina var nära att slå ut Bayern ur CL ifjol och nu ligger sist i ligan. Det är perspektiv.

*****

En ballad till? Nja, men jag kan ge Er en grubblares funderingar om livet när Adam Duritz sjunger om Maria. Hjärtskärande. Och lite lagom blödigt.

[youtubeplay id=”SAe3sCIakXo” size=”large”]

*****

Tack allihopa för den härliga stunden på Sturehof igår kväll, ni som var med. Så ska man fira.

Publicerad 2010-10-21 kl 10:40
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons