Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

EXTRA: Adrian Mutu misstänkt för misshandel

På Sky gick nyheten ut ikväll.

Jumbon Fiorentina spelar just nu mot Bari utan sina storstjärnor, dopningsavstängde Adrian Mutu och knäskadade Stevan Jovetic.

Mutu som en gång sparkades från Chelsea och blev skyldig den engelska klubben en enorm summa pengar efter att ha ertappats med kokain i blodet, ska enligt ‘patron’ Andrea Della Valle ha anklagats för att ha knäckt näsbenet på en kypare igår natt. Incidenten ska ha inträffat klockan fem på morgonen.

Jag har träffat Mutu vid ett flertal tillfällen. I Verona mötte jag och Ola Wiklander honom då han spelade tillsammans med Camoranesi och co. Jag var TV-fotograf då. Något år därpå kom Adrian fram till mig och Ola innan vår intervju med honom på Parmas träningsanläggning. Han frågade artigt hur vi mådde och tackade för senast, ett femminutersmöte ett år tidigare. Jag och Ola imponerades över hans skärpa och hans ödmjukhet. Nog är de flesta fotbollskillarna trevliga i Italien men vi kände att Adrian Mutu var exceptionell. Mutu blev senare utsedd till ligans bästa spelare den säsongen i Parma.

Det är lika tråkigt varje gång något sådant här kablas ut, även om det är sällan fotbollsspelarna i Italien är ute till sent på morgnarna och än mer sällan rapporteras det att de hamnar i bråk. Alkoholkulturen där ser ju inte ut som vår alkoholkultur här uppe i norr riktigt heller. Extra tråkigt när det handlar om Adrian Mutu och min känsla är att det ofta är människor med stora hjärtan som fastnar i sånt här. Maradona, Gascoine eller Mutu. Alla underhållare med en enorm resonans i sina hjärtan. Ju mer känslor i ett hjärta, ju större chans att känslorna vänder åt fel håll ibland. Så verkar det vara.

[youtubeplay id=”f50hDKk7MPw” size=”large”]

Mycket tyder på att Mutus tid i Florens är över nu. Ett mycket tråkigt slut i sådana fall för en stor spelare.

Publicerad 2010-10-23 kl 21:57
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons