Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Sverige tittar mest på Serie A

TV4 Sport tog över en bortglömd sportprodukt i somras när Serie A kom tillbaka till oss. Den har det senaste decenniet inte hanterats som en prioriterad rättighet och det var svårt att sia om det skulle bli en ‘hit’ i Sverige. Ligan har ju trots allt sjunkit från förstaplatsen på Europarankingen, till andra, tredje och numera fjärdeplats. I höst är faktiskt till och med de franska lagen bättre än de italienska ute i Europa.

Däremot lockar Serie A med Zlatan Ibrahimovic som det stora dragplåstret fler tittare än någon av de andra toppligorna. Självklart till stor del för att TV4 Sport är den enda gratiskanalen och att Ibra spelar i Italien, men det mest intressanta är att TV4 Sport har fler tittare på Serie A i höst än vad La Liga hade i kanalen fram till samma tidpunkt ifjol. Trots att många bedömare har räknat ut ligan som iskall.

Vi upplever en höst då flera unga framtida världsspelare har gått mot sina stora genombrott. Igår kväll Coutinho i Inter, tidigare under hösten Javier Pastores steg in i rampljuset, Edinson Cavanis framfart i Napoli, Hernanes inledning i Lazio, Ljajic i Fiorentina, Krasic i Juventus, Giovincos inledande omgångar i Parma. Ändå väntar vi fortfarande på att Jovetic kommer tillbaka från skada, att Ménez ska stå i full blom och att Pato ska bli bäst av dem alla.

*****

När Niclas Kindvall skulle sluta i vårt fotbollslag hedrade vi honom i veckor innan han lade skorna på hyllan. I fredags fick han ta emot pris som tack för allt på årsfesten. Jag älskar att hylla och lyfta upp människor som gjort något stort.

När Nils Liedholm skulle jordfästas skickade Fotbollförbundet inte ner någon representant överhuvudtaget. ‘Det har vi aldrig gjort tidigare’ löd motiveringen.

I Sverige startar vi facebookgrupper för att hata. Ibland undrar man vad det är för ångest som får folk att må så dåligt.

*****

Gabriel Batistuta dyker upp i en TV-show om polo från Ibiza. Och han är fortfarande lika cool och ödmjuk.

[youtubeplay id=”fM2Mn-La2l4″ size=”large”]

Det är min väninna i Dubai, Nina, som presenterar showen. Hon är en stjärna.

Publicerad 2010-10-25 kl 13:15
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons