Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Bengts hemlighet

Det hänger en liten pingla i dörren som ger ifrån sig ett ljud då dörren öppnas och värmen smeker hans ansikte. Det finns en dörr, vi kan säga att den ligger på Platensgatan i Linköping, snett mittemot gamla ‘Platens’ där alla rockers har hängt i alla år efter mörkrets infall. Det finns en man som mycket väl kan heta Bengt och som mycket väl skulle kunna vara min mors kärlek.

Det plingar till när Bengt slår upp dörren till skivbutiken, signalen för att han nu är in i det varma paradiset. Han rättar till den långa snedluggen och plockar bort några snöflingor då han drar handen genom det tjocka håret och det glimtar till i ögonvrån. Bengt har redan i princip alla möjliga skivor som finns i alla möjliga stilar hemma i sin skivsamling, På vinyl, på CD, DVD-samlingar, VHS, han har redan allt. Han slår sig gärna ner i sin favoritfåtölj som han nu har fått flytta med sig till flottare kvarter, sätter på sig sina stora varma 70-talslurar och stänger världen ute. Till Norah Jones vackra stämma lyfter han sin kaffekopp, sluter ögonen och bara njuter.

I skivbutiken har han redan tagit ut riktningen. Han rundar mittenpartiet i butiken och går in mot ena hörnet. Där hittar han en ny specialutgiven upplaga på Neil Youngs ‘Harvest’ som skulle komma in idag. Bengt darrar till när han plockar upp den inplastade vinylupplagan. Han tar med sig den för dagen nyinkomna skivan och vandrar mot kassan när en yngre kille plötsligt kommer från andra sidan mittenpartiet och springer in i honom från blindsidan. Bengt håller hårt om skivan.

– Harvest? Vad står det mer? Young? Vad är det där? säger den unge mannen med arrogant ton då han stirrar på skivan.

– Det är en skiva med Neil Young, säger Bengt självsäkert.

– Oh fan. På vinyl också, säger den unge mannen och nu hånskrattar han lite. Har faktiskt aldrig hört talas om Neil Young. Och du har väl inte nån aning om vad Kings of Leon är antar jag?

Pojken har inte tid att invänta svaret. Han stoppar ner sin nyinköpta live-DVD, tar ut riktningen med fast blick och rusar ut mot slasket på Platensgatan. Bengt betalar, ler, rättar till kragen och sveper halsduken tätt runt sig. Kings of Leons live-DVD står redan hemma i Bengts samling. När dörren öppnas mot den kalla novembergatan plingar det till i dörren och Bengt får något varmt i blicken igen. Som om det är något han vet som dom aldrig kommer att förstå.

Publicerad 2010-11-13 kl 12:02
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons