Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Nya Milan och Italien går mot något stort

Ok, Robinhos ojämna spel och den svaga sidledspassningen in till Ibra i förra veckan mot Palermo var svag.

Men den här missen är värre:

*****

Gamle Serie A-hjälten Daniel Andersson är stor nere i Skåne-land nu. Just hemkommen från Malmö måste jag ju ändå bjuda på den här profilen. Kändast i stan efter Zlatan?

Nu ska Laserturken från Libanon ‘ta på han’.

*****

Historien om Bengt i bloggen föregående helg är en liten story ur livet. Den är fri för tolkning. Bengt finns i allra högsta grad och hans kunskap och passion för musik är stor. Bengt spelar instrument själv. Ibland sticker han iväg och ‘jammar lite med boysen’.

*****

Ja, det är en italiensk flagga på min blogg men den här bloggen kommer att handla om mig, mitt liv, mina betraktelser och ofta med fokus på Serie A och Italien men inte heller sällan på ligor och fotboll runtomkring. Spretigt och lite härligt. Ibland kastar jag ut en ‘vobbler’. Ibland gör jag kaos med er, andra gånger tar jag på er eller så blir ni förhoppningsvis rörda ändå.

*****

Roberto Donadoni var min favoritspelare i Milan. En skönt avig dribbler.

Nu är han ny tränare i Cagliari. Förre tränaren Bisoli hade gjort sig omöjlig i den omskakade klubben med missnöjda och avstängda spelare och gamle favoriten Ballardini var upptagen. Donadoni får nu chansen att förstöra en klubb till. Ballardini å sin sida var inte lika stor som spelare men nu har han med en trygg 4-back sett till att ge Genoa två raka 1-0-vinster.

*****

Nej, jag avskyr inte Rafa Benitez men varför kan karln ALDRIG säga:

‘Ja, jag tar på mig min del av ansvaret.’ Skulle han bli för tjatig då?

Nu säger spanjoren att den fysiska energinivån hos Sneijder, Milito och Eto’o inte är lika bra som ifjol. Ok, men det är ju hans jobb att se till att laget fungerar ändå och det har det inte riktigt gjort i höst. Framförallt har det inte fått en karaktär, det sprudlar inte av någon typ av energi eller ingjuter någon trygghet. Mancinis gamla Inter som Mourinho tog över vann ofta med ett mål och stängde matcherna. Så känns det inte nu. Mancinis nuvarande lag i England lider för övrigt av att vara baktungt i sin balans.

*****

Allegris nya hårt jobbande positionella Milan är på väg mot något stort på kort OCH lång sikt tror jag. Om han får tiden. Så hårt och perfekt som trequartistan Seedorf arbetade, så hårt som Ibra jobbade så länge han orkade var fantastiskt att se i söndags i derbyt. Plus kvalitén i positioner och i fötter. Och närkampsspelet hade fått vilket skotskt brunkargäng som helst att vekna. Gattuso-Ambro-Flamini är riktigt tunga att möta.

Ibra hade för övrigt just laser i ansiktet när han sköt straffen mot Inter, men han höll sig kall.

Förresten, vad hade hänt om Robinho, 60 kilo, hade kommit in så sent i en tackling på Materazzi förresten? Förmodligen ingenting. Jag håller med Robban (och Martin) här:

*****

Den som för övrigt inte har sett Pastores storhet är antingen blind eller hjärtlös.

[youtubeplay id=”Fur1yEXyEyA” size=”large”]

*****

Prandellis nya Italien ikväll ser ruskigt intressant ut inför framtiden även utan Cassano. Det är det här som Lippi skulle ha gjort tidigare. Prandelli nosar upp framtidsspelarna och blandar upp med dagsform. Rossi som kan vara på väg till Barcelona är kapten i landslaget ikväll, Balotelli, Balzaretti som ytterback, Ranocchia/Bonucci, karismatiske Viviano i mål som redan fått beröm av Buffon.. Det här laget har just karaktär.

Forza Gli Azzurri sta sera!

Publicerad 2010-11-17 kl 15:08
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons