Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ibras kompis Ronaldinho flyttar snart

Roma tar alltså emot Bayern ikväll. Det finns något nedärvt i romarnas DNA som de själva måste bekämpa för att bli bäst. Att möta stora mäktiga Bayern innebär med en romersk mentalitet att man måste lägga sig på försvar, gärna med 9-10 man, och försöka få in en boll eller två. Förre tränaren Spalletti (Inters nya tränare som nu har setts till i Milano?) försökte förändra det där. Det gick ofta bra, men så kom den där 7-1-förlusten uppe i Manches… förlåt, jag kanske inte ska skriva om den här. Den gör ont fortfarande.

Jag var nere och såg första mötet. Scholes var övertänd och blev lurad av Totti att ta det röda kortet, Roma spelade drömfotboll och United kröp ihop. Två klubbar hade den kvällen bytt mentalitet med varandra. Det såg enkelt ut ända fram till offensiv hörna för Roma. Från läktarplats såg vi hur Roma lämnade CR7 alldeles ensam. Bollen nådde Ronaldo efter hörnan, Cristiano sprintade längs högerkanten, tittade upp, lyfte bollen till Rooney, volley, pang, mål. Oj, vilket lag Roma hade men övermodet knäckte laget då. 2-1-vinsten var inte mycket värd.

Hög press på Old Trafford då med Chivu som mittback? Ja, det gick ju som det gick. till och med mediokre Alan Smith fick göra mål.

Det gäller att hitta balansen i laget. Alla tränare letar efter den optimala balansen mellan anfall och försvar mot varje specifik motståndare. Det går INTE att sätta sig i eget straffområde ikväll och hoppas. Ett mellanting mellan def och off är att föredra.

Milan då? Ja, det ironiska med Milans mercato i somras är att utlånade Borriello drog iväg till just Roma för att göra succé. Huntelaar har under hösten varit en av Europas bästa målskyttar, men han fick för lite ytor att jobba med i Serie A under sin tid där. Borriello är nog Ibras och Milans drömspelare just nu då Pippo och Pato är borta. Det ser ut att bli Cagliaris Milan-skolade Matri som får gå in och täcka för Pippo och Borriello från och med i januari.

Brassarna då? Ja, Robinho är ju en av de dummaste spelarna på den här nivån tycker jag och han känns mest som en liten vessla som rusar runt och letar ytor där Ibra inte befinner sig med begränsad framgång. Med rätt boll och med rätt tillfälle kan han snoka upp ett och annat, men det känns mer som om chanserna dyker upp slumpvis.

Och Ronaldinho? Det GÅR inte att att både spela fotboll för och representera, att vara förebild för en stor klubb med hög lön som han har och i kombination med karriären springa runt på nattklubbar och för den delen tuta i sig en massa alkohol. Det var inte första gången han slarvade i höst säger dom på Milanello. Din tid i Milan är över i sommar Ronaldinho. Milan vill vinna. Koncentrera dig på ditt jobb så länge du har en arbetsgivare som ger dig lön!

För övrigt är det tragiskt att se Ronaldinho, Adriano och Ronaldo festa bort halva sina karriärer. Störst mage i den italienska fotbollen numera har inte gamle Perugia-presidenten Luciano Gaucci utan snarare Kejsaren i Rom. Men il Imperatore ser ju redan ut att ha abdikerat från sin nya tron. Och Kejsarens nya kläder sitter allt för tajt.

Publicerad 2010-11-23 kl 18:38
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons