Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fy skäms pojkar

Hussfelt

Laddar för helgen. Temat blir:

Suicide Blonde!

Det är där ute det händer.

Jag plockade bort kommentatorsfältet av flera anledningar. Även om det var mer än 90 procent positiva eller tänkvärda kommentarer så tycker jag att vobblers och påhopp hit eller dit förstörde bloggens helhetsintryck.

En del av responsen får nu istället Olof Lundh via mail eller twitter. Jag tycker att det är lite skoj att folk förutsätter att jag eller mina kollegor inte förstår innebörden i det vi säger eller skriver. Att jag inte skulle förstå att det blir en reaktion om man säger ‘arier’ eller om jag sätter upp en kontroversiell bild på bloggen. Det innebär inte att man sympatiserar med det ena eller det andra.

Annons

Laddade ord eller bilder kan ge oss en utgångspunkt för diskussion och diskussioner kan lära oss något. Om vi gräver ner allt som vi anser är fult och farligt så är jag övertygad om att det växer under ytan istället.

*****

‘Kejsaren’ som jag skrev om tidigare är ju Adriano så ingen missuppfattade det. L’Imperatore. Inte Totti.

*****

Estéban förresten. Cambiasso räddade mannen i amerikansk oversize-kostym. Rafa blir kvar. Grattis Milan.

*****

Parma (och en ung förvirrad kille på Inter-)-redaktionen på en svensk supportersajt är inte nöjd med vår Serie A-satsning trots att vi formligen sprutar ut matcher i TV4 Sport. Vi har plockat in Lorenzo Medici från samma sajt som är en suverän skribent, Martin Åslund som har blivit sylvass på att se spelarnas perspektiv i Italien, Simon Bank som kan se Italien i världen och Marcus Birro som bland annat sätter färg på italienska känslor och funderingar.

Annons

Det här är killar som har åkt runt i Italien och skaffat sig kunskap och erfarenheter att delge sig av. Jag lovar, sånt lär du dig inte framför din datorskärm. Det är där ute det händer!

Vi lägger ut klipp till våra tittare och läsare på fotbollskanalen.se, vi bloggar, vi kommunicerar med våra tittare och lyssnar på åsikter via facebook, vi har reportrar och kommentatorer på plats med regelbundenhet, vi har fotbollsmagasinet Club Calcio varje söndag där vi visar alla mål från omgången, vi följer upp Serie A i ytterligare ett magasin; Fotbollskanalen Europa i TV4. De matcher vi inte lyckas pressa in i TV4 Sport ser vi till att sända på Canal+ istället.

Mina bossar gör ALLT i sin makt tycker jag för att lyssna på ER. Det är ju för ER vi sänder detta. Ändå sitter det två unga killar som heter Siavoush Fallahi och Cihan Dalaba och gråter ut på supportersajten, kritiserar TV4 och insinuerar allt detta vi vill göra och dessutom att passionen vi känner för Serie A är hyckleri. Det verkar till och med påstås inom Parma-supporterkretsar att Tv-kanalen TV4 ska något emot fotbollsklubben Parma.

Annons

Hallååååååååå!!!

Time to wake up. TV-kanalen Tv4 versus fotbollsklubben Parma i Italien. Det här börjar ju faktiskt likna någon typ av komik.

Artikelförfattarna som inte ens har bemödat sig om att stava mitt namn rätt har en föreställning om att TV4 först skickar ut mig och Birro för att köpa in rättigheterna, sedan ska jag och Birro knepa ihop tablån, därefter skriva körschemat och slutligen sätta oss själva i studion. Riktigt så går det inte till.

Den dagen de här pojkarna flyttar från Sverige, lämnar allt, reser runt i Italien i några år för att komma närmre själva fotbollen, så som jag med flera har gjort, då ska jag lyssna och ta in de här orden. För att insinuera att någon annan bedriver hyckleri så bör man skaffa sig en plattform kan jag tycka. Om man anser att man är en större fotbollsälskare än alla andra så kan man ju lika gärna säga att alla andra är hycklare. Men då måste man göra något mer av sin passion än att skriva en och annan artikel på en supportersajt.

Annons

Man ska kritisera när man känner sig felbehandlad, men det här var långt, långt under bältet.

Ett tips: åk ner och se matchen live. Det gjorde jag innan jag kom in i den här branschen. Om du inte gör det så skaffa dig ett abbonemang eller åk till en sportbar eller annars sök upp den på någon annan plats. Alla har råd. Alla kan om man vill. Det gäller bara i värsta fall att försaka något annat. Det har vi andra gjort.

*****

Så. Torka tårarna. Jag blev vän med Christer Sandelin i en taxi till Helsingborg. Birros polare Plura är dock nummer ett.

[youtubeplay id=”LjxgnlEtM4U” size=”large”]

Publicerad 2010-11-25 19:26

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto