Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ibras Milan är ute efter trippeln

Milan vill vinna allt.

Idag talar Milans tränare Max Allegri i en stor intervju i den rosa tidningen (Gazzettan ja) om att vinna allt. Han som precis har kommit dit. Ska vi tro honom?

Zlatan Ibrahimovic är en vinnarskalle vars mentalitet sprider sig vart han än har hamnat i sin fotbollskarriär. I ligaspel har det inneburit seriemästerskap varje år, men ute i Europa har han inte räckt till i avgörande matcher. Det är ju nämligen honom det hänger på i det offensiva spelet, framförallt under åren i Inter och nu i Milan.

Zlatan har en känsla för vart vinden blåser. Kombinationen Allegri/Ibra har hittills inneburit ett lag som har en matchvinnare met ett kompakt lag som blivit allt svårare att göra mål på. Det är klart att det inte känns kul att som moståndare att springa på Gattuso, Ambro eller Flamini så fort man tar emot bollen på mittfältet. Clarence Seedorf har dessutom som vanligt underordnat sig lagets behov och är perfekt i presspel och som uppspelspunkt som topp i diamanten. Seedorf sätter fart på spelet där Pirlo ibland tar för god tid på sig. Seedorf kan avväga de små finslipade passningarna där Pirlo föredrar den långa passningen.

Hur ser laget ut i övrigt då? Många tycker laget är:

* För gammalt

* Saknar fart

* För beroende av Ibra

* Inte tillräckligt bra helt enkelt

Ok. För gammalt? Milan var gammalt redan ’03, ’05 och ’07 då laget gick till final i Champions League. De åren var Milan bäst i Europa när det verkligen gällde. Dessutom visar det sig oftast att gamla lag är de mest framgångsrika.

Saknar fart? Fart är viktigare att ha där uppe i huvudet än i benen anser jag. Fråga Xavi. Men visst offrar sig ytterbackar men framförallt Flamini och Ambro i djupledslöpningar. Fart har ju förresten Abate, Prince, Robinho och Pato hur mycket som helst av. Bara Kaká hade fart när laget var i final de två senaste gångerna. Allegri säger dessutom att Milan behöver en anfallare till.

För beroende av Ibra. Svar ja. Men den här gången känns svensken avslappnad, mogen, arbetsvillig, laglojal och revanschsugen på ett helt annat sätt än någonsin tidigare och allt detta i symbios. Dessutom kan han spela mer avslappnat i CL efter alla målen i gruppspelet. Jag tror ingen gruppetta vill möta detta Milan.

Inte tillräckligt bra? Abbiati är suverän i mål just nu. Ytterbackarna ser inte så imponerande ut även om Antonini är ok. Mittfältet är hårt arbetande eller positionssäkra men saknar lite kreativitet. Anfallarna Ibra & Pato kan slå ut vilket försvar som helst.

Allegris Milan kan vara början på en ny intressant era för Milan. Om laget ska bita sig fast i toppen krävs starkare värvningar än Sokratis, Prince och ett par fladdriga brassar tror jag. Och det här laget blir bättre för varje dag. Tröga i djupled på Bernabéu, nära vinst i returen. Vänta bara ett par månader. Milan brukar vara som bäst framåt våren.

*****

Har du önskemål eller funderingar över hur vi bevakar Serie A och inte bara är ute efter uppmärksamhet:

Kontakta mig eller någon annan på TV4 om du har frågor eller synpunkter. Gå gärna in på vår facebooksida annars.

Väl mött!

Publicerad 2010-11-26 kl 10:00
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons