Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kämpa Rafa!

Hussfelt

Den här gången är du förlåten.

Att spela en VM-final med Julio César tillbaka, Maicon och Diego Milito tillbaka blir det stora målet under denna period. Den här kvällen i Bremen spelade tredjekepsen Orlandoni i mål, 18-årige Natalino nästan en halvlek, Cambiasso som mittback med reserven Cordoba. Biraghi, Nwankwo, Santon och Biabiany kompletterades med Muntari, Motta, Pandev och Eto’o. De senare såklart med fokus på en helt annan match än den i Bremen. Den här torsken var rimlig. Förresten saknas kvaliten på bredden i de italienska lagen, vilket blir allt tydligare i Europaspelet.

*****

För Sneijder blir det sjunde stora finalen på ett drygt halvår. Han har chans till sin femte titel på kort tid. Han och Milito vände när Inter var på väg ut ur CL i gruppspelet i Kiev november ifjol. Han serverade Milito fram till målen i finalerna. Han gjorde fem mål i VM och vände matchen mot VM-favoriten Brasilien i kvarten. Han var med och sänkte Chelsea, Barcelona och Bayern i CL. Regissören Wesley Sneijder. Speluppläggaren, poängspelaren, eleganten, teknikern, passningsspelaren, skytten med de kvicka fötterna och det taktiska sinnet. Han som skojade upp Sverige hemma i Amsterdam när Holland vann med 4-1 i höst.

Annons

[youtubeplay id=”ilB-19oVa_Q” size=”large”]

Klart killen ska hedras.

*****

Nu ser alla italienska lag ut att bli tvåor i sina grupper i CL. Motståndare kan bli lag som Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Manchester United eller Bayern München.

Milan, Inter och Roma balanserar på en skör tråd nu. Nu håller dom alla sina tummar för att få möta Shaktar, Schalke 04 och i Milans eller Romas fall skulle Tottenham bli en lämplig motståndare i en åttondel.

*****

Strejken ser ut att bli avblåst. Som väntat. Det innebär i sådana fall grymma fajter i helgen. Genoa-Napoli på lördag kväll och i Club Calcio på söndag Juventus – Lazio. Wow!

*****

Det är kul att blogga, men samtidigt ska det bli skönt när bloggen får vila över jul och nyår. Jag längtar dit.

*****

Ibra vilar alltså kanske också ikväll. Och när Ibra får den mesta uppmärksamheten för framgången gömmer sig tränaren Max Allegri i Ibras skugga. Få nämner nu att Allegri två år i rad har utnämnts till årets tränare i Italien, hur han lyft medelmåttiga spelare från Cagliari rakt in i landslaget, hur Milan vecka efter vecka ser allt kompaktare ut med Seedorf som styrande off och def i trequartista-rollen. Allegri låter spelarna stå i rampljuset, tvärtemot Mou’s filosofi. Det är därför han får arbeta i fred. Bli inte överraskade om Milan tar ytterligare kliv de närmaste månaderna under den här tränaren.

Annons
Publicerad 2010-12-08 01:42

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto