Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ibra är modern fotbolls drömcenter

10å

En klassisk ‘centerforward’ kallas i Ajax för ‘en nummer 9’. Nummer 9 är inte till största delen positionen på planen utan betecknar vilka egenskaper spelaren bör besitta. I min värld (och många andras) är en klassisk center en spelare som kan ta emot en boll med två stora mittbackar i ryggen, hålla i bollen, nickskarva, släppa och gå, ta egna avslut och i Ibras fall även hitta andra positioner, utmana rättvänd i fart och framförallt slå känsliga framspelningar. Ibra är modern fotbolls bäste center. Tvåa är Drogba. I min värld. Och en ‘target’ är inte samma sak. En target har ingen press på sig att göra mål, utan är en klassisk bollmottagare à là David Elm (lurigt exempel, men jag tänker på spelarens skrala målskörd). Inte heller är en ‘prima punta’ samma sak, då en sådan kan vara en utpräglad målskytt som spelar längst fram (tänk Pippo Inzaghi). Men allt det där det får vi gå igenom vid ett annat tillfälle.

ANNONS

Att Ibra inte passade in i Barca handlade om prestige. Prestige är aldrig bra.

Messi är inte en klassisk centerforward, utan snarare en ‘nr 10’ som spelar i en central forwardsroll, men som droppar mer, går mer i djupled, rör sig över större ytor och i Italien mer skulle betecknas som en ‘punta di movimento’ med inslag av en trequartista. Han är den bästa fantasistan av fantasisiti. Bara Ronaldo kan konkurrera. Messi har spetsegenskaper i helt andra avseenden så som i farten han besitter, men han kommer aldrig att bli en bra klassisk center.

Rörigt va? Det tycker inte jag.

*****

Dialogen i Fotbollskanalen Europa igår blev bra. Underhållning.

*****

Jag, Stubben och gänget åker till Cape Town i januari i två-tre veckor för att bevaka landslaget. Jaaa!!!

*****

Olika reaktioner på Ekwalls tårta i ansiktet på Lundh. Jag måste ändå säga att jag tycker om att göra tv med guarden nere, utan att vara så förnäm eller ‘stiff’. Det behöver inte alltid vara så gravallvarligt och tillrättalagt. På min förra kanal gjorde vi TV likadant i ett decennium, och ingen ville förändra något alls. SVT-tänket. Jag är positiv till förändringar om det stimulerar utveckling! Därför är jag på rätt plats.

ANNONS

På tal om Ekwall och Lundh. Jag högaktar deras interaktivitet. Twitter, blogg, TV.. Dom är överallt. Jag får med näppe ihop till en blogg. Det räcker för mig.

*****

Sent i säng igår, uppe på förmiddagen, en lunch med damlagets stjärna Ida på Thures, en titt på min favoritklocka Panerai på vägen hem, 288 kronor för att parkera bilen i stan i ett par timmar (!) och nu vidare på måndagskryssning. Middag med mitt fotbollslags styrelse.

By the way.. Våra supporterprylar går åt som is i solsken i Derbybutiken. I veckan ska jag möta upp potentiella sponsorer för 2011. Imorron julfest för klubben i mitt hjärta på ‘Hotellet’ på Linnégatan.

Full fart! Milano på fredag! Ciao!

Publicerad 2010-12-13 kl 17:12

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto