Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ibras Milan fick drömlottning

Hussfelt

Nu ska vi se. AC Milan med fenomenet Ibra lottades mot CL-debutanten Tottenham.

Sjufaldiga mästarna AC Milan med ett knippe världsmästare, med erfarenhet i CL, med Ibra, Pato, Robinho, Thiago Silva och co mot debutantklubben Tottenham Hotspur som även av de egna supportrarna bär en loserstämpel. Milan får alltså möta ett obalanserat lag som tränas av Harry Redknapp, som har ett par engelska landslagsreserver på topp, spetsat med klasspelaren van der Vart, med skicklige Luca Modric och med ibland hysteriskt djupledsstarka Gareth Bale (glöm inte heller speedige landslagsreserven Aaron Lennon).

Spurs, en klubb som spelade 22 raka matcher mot ‘Big Four’ i England utan att vinna, som blev utspelade av Arsenal i en halvlek på Emirates i höst, som blev överkört av Inter i en halvlek på Meazza i höst (4-0) och som borde ha förlorat mot ett formsvagt Chelsea nyligen. Har man råd att göra så dåliga halvlekar mot så här bra lag? Vad ska jag ge Spurs för chanser mot AC Milan? Ett Milan som inte var som bäst i november men som ändå var nån minut från att slå Real Madrid i en match där Ibra brände två jättelägen.

Annons

Ska jag låta mig hänföras över Spurs 3-1 mot Benitez skrala upplaga av Inter som sladdar i Serie A, som var på White Hart Lane utan Julio César, Motta och Cambiasso? Ska jag tippa Alan Hutton, Bassong, Kaboul, Assou-Ekotto och Tom Huddlestone mot den klubb som har störst finalframgångar i CL under hela 2000-talet?

Ja, det kanske jag ska. Eller inte. För hur ska jag försvara det gentemot mig själv. Jag måste nog vara hyperanglofil eller Spurs-fan för att få ihop den ekvationen.

Därmed inte sagt att Spurs inte kan vinna, men 70-30 Milan känns som en rimlig procentuell fördel för Milan. Mycket hinner dock hända innan dess.

Den gigantiskte trollkarlen ‘Ibracadabra’ mot friidrottaren ‘peta och spring-Bale?’ Ja, om sissådär 10 år kanske vi kan jämföra dem. Ge oss mer av Din magi Ibra! Jag väljer alltid Din magi före Bales lungor.

Annons

[youtubeplay id=”PJK4JbGEUuo” size=”large”]

Publicerad 2010-12-20 15:38

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto