Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

BENITEZ SPARKAD - dagen innan julafton.

Nu är det officiellt.

Jag förstod aldrig valet av Benitez som förstetränare i Inter. Spanjoren som i Liverpool och Valencia aldrig kunde ta på sig en förlust, som aldrig stod för en speciellt hänförande fotboll, som köpte spelare som Aquilani för över 200 miljoner kronor, som hade svårt att få spelare som Babel att utvecklas, som satt och läste egenförfattade, lappar om sina tränarkollegor på presskonferenser på ett förödjukande vis, som hade svårt att vinna titlar i Liverpool, som tidigare förolämpat Inter i samband med en match mot Valencia i Champions League för några år sedan och som firade sin smekmånad på Milanello. Vad skulle han göra med trippelmästarna Inter?

Benitez fick ett kanonlag till sitt förfogande. Julio César, Maicon, Lucio, Samuel, Cambiasso, Zanetti, Sneijder, Eto’o och Milito har knappt några övermän i världen på sina positioner. Låt vara för att en del av dem var slitna efter förra säsongen eller hade svårt att motivera sig efter trippeln i våras, men ändå. Inter har vunnit titlar i flera år nu och har vant sig vid att vinna. I den här truppen finns ‘truppspelare’ som många lag bara kan drömma om att ha till sitt förfogande. Chivu, Stankovic, Santon och Motta kan kliva in både här och där och fylla hålen. Motta är en fantastisk starter som hade blivit stor i Barca som ‘nummer 4’ om han inte hade varit skadad så ofta.

Nu kan Inter gå in i 2011 med fokus på att hämta upp Milans försprång, med ett intressant dubbelmöte med Bayern (här hade Benítez haft större chans än trolige ersättaren Leonardo), och med att försöka försvara vinsten i Coppa Italia. Tänka sig ett proppat San Siro mot Milan i den italienska cupen nu när ‘trippeln’ har blivit så eftertraktad.

Buon Natale in Inghliterra Rafa. Buona Fortuna in Liverpool… forse.

Publicerad 2010-12-23 kl 14:04
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons