Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sneijder hade vunnit Ballon d’Or

Hussfelt

Föga överraskande fick Wesley Sneijder flest röster och hade vunnit Guldbollen om inte FIFA hade involverat sig i priset. Iniesta hade blivit tvåa trots att han har haft ett lite svagare år än vanligt enligt sig själv och varit borta en del på grund av skada. Xavi hade bara blivit trea. Italiens förbundskapten Césare Prandelli prickade förresten in journalisternas topp 3.

Hur ser kriterierna för att vinna Guldbollen ut egentligen? I min värld bör den spelare som vid upprepade tillfällen presterar som allra mest när det gäller som allra mest vinna priset. En sån som Messi som vek ner sig i VM och som blev bortplockad av landsmännen Cambiasso och Zanetti i Champions League-semifinalen bör alltså inte vara med så här högt upp.

Att han sedan är världens bästa spelare är en annan sak, men då skulle Ronaldo ha varit tvåa på den här listan, Rooney, Robben, Forlan och Di Natale (av alla) strax bakom.

Jag, ‘Brollan’ och Stubben lämnar snart rapport från Camps Bay vid Cape Town där vi landade i förmiddags. Paradiset.

Annons
Publicerad 2011-01-11 19:01

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto