POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Sneijder hade vunnit Ballon d’Or

Föga överraskande fick Wesley Sneijder flest röster och hade vunnit Guldbollen om inte FIFA hade involverat sig i priset. Iniesta hade blivit tvåa trots att han har haft ett lite svagare år än vanligt enligt sig själv och varit borta en del på grund av skada. Xavi hade bara blivit trea. Italiens förbundskapten Césare Prandelli prickade förresten in journalisternas topp 3.

Hur ser kriterierna för att vinna Guldbollen ut egentligen? I min värld bör den spelare som vid upprepade tillfällen presterar som allra mest när det gäller som allra mest vinna priset. En sån som Messi som vek ner sig i VM och som blev bortplockad av landsmännen Cambiasso och Zanetti i Champions League-semifinalen bör alltså inte vara med så här högt upp.

Att han sedan är världens bästa spelare är en annan sak, men då skulle Ronaldo ha varit tvåa på den här listan, Rooney, Robben, Forlan och Di Natale (av alla) strax bakom.

Jag, ‘Brollan’ och Stubben lämnar snart rapport från Camps Bay vid Cape Town där vi landade i förmiddags. Paradiset.

Publicerad 2011-01-11 kl 19:01
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå