Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Geniet Balotelli hyllar Ibra, Cavani, Sneijder och Atommyran

Hussfelt

Det är ofta vi ler åt genierna lite från ovan och säger för oss själva:

‘Han är för rolig den där Balotelli…’

Vi mår bra av att le lite förstrött och sortera det de ‘missförstådda genierna’ sprutar ur sig verbalt. I den senaste intervjun i Gazzettans ‘Extra Time’ sitter jag faktiskt och nickar och håller med Man Citys rebell om det mesta. Nästan allt.

Balotelli må ha stått för många galna upptåg men visst är Mourinho alltid några resor värre, och framförallt i jakt på uppmärksamhet. Jag håller med Snobben när han säger att Mou såklart inte bläddrar ut hela sitt register bara för att skydda sina spelare. Han bygger ju varumärke, mytbildning runt sin egen person och älskar i samma stund uppmärksamheten. Skulle Balotelli ställa sig i motståndarnas tekniska zon och håna motståndrarna som Mou gjorde nyligen skulle rubrikerna se annorlunda ut än när portugisen stod där.

Annons

‘Oj, så fantastisk han är. Han tar allt fokus så att spelarna kan slappna av.’ Det där mantrat börjar bli lite tröttsamt. I sådana fall är Balotelli fotbollsvärldens största geni. Tar på sig all uppmärksamhet samtidigt som lagkamraterna tillåts prestera. Var det Balotelli som tog på sig så mycket uppmärksamhet så att Inter vann trippeln ifjol?

I artikeln hyllar han Mancini och väntar sig att Mancio, snarare än Mou, snart är världens bäste tränare.

‘Instinktivt skulle jag tippa Milan som vinnare av scudetton’, säger milanistan Balotelli. ‘När jag tänker efter blir det nog ändå Inter som gav mig så mycket som vinner’, säger han. ‘Och tänker jag en gång till så hoppas jag verkligen att Napoli vinner’, avslutar han och tillägger att han skulle älska att spela bredvid Cavani.

Annons

Cavani, som jag och Bank bestämt hävdar är Björn Runströms fulla potential i en parrallell verklighet. Alltså identiska löpningar, löpstil, arbetskapacitet, axlar, ben, lungor och lojalitet. Men med en annan mentalitet och med fötter snidna i olika slöjdskolor.

– Ibra är ligans bästa spelare och Giovinco är bästa unga italienare, tillägger Super Mario.

– Messi förtjänade inte guldbollen. Den skulle ha gått till Sneijder.

Dom ger sig inte.

Publicerad 2011-01-17 23:54

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto