Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Cavani är framtiden

10å

Seria A:s mercato överskuggades den sista dagen av Fernando Torres flytt till Chelsea. Vi kan inte dra någon slutsats av om det är ett bra köp eller inte ännu, men vi vet att Torres har lättare att göra mål i England än i Spanien, att han gjorde den stora majoriteten av sina mål på hemmaarenan Anfield, att han drabbats av flera tunga knäskador de här åren, att han har dippat formmässigt det senaste halvåret och att Fernando Torres fyller 27 år i mars.

ANNONS

Kontenta: Liverpool gjorde en fantastiskt bra affär med Torres. De köpte en 23-åring för 33,5 miljoner euros och sålde honom för 51,5 miljoner 3,5 år senare. Under tiden har han byggt klubbens varumärke, sprutat in mål, blivit en av världens mest populära spelare och hans tröjor har sålts i enorma mängder som bara ikonen Gerrard har kunnat matcha. Under tiden har han lyckats bärga både ett EM- och ett VM-guld. Liverpool har förvisso fått punga ut lön under perioden, men vilken fantastisk affär detta har varit för klubben, krasst sett. Grande Liverpool! Det är så här man jobbar.

Tänk på det innan Du dömer klubben för att just ha värvat en engelsk 22-åring med ett sanslöst starkt luftspel och ett riktigt högt målsnitt det senaste året. Om några år kan vi summera den affären också. Jag säger: Liverpool gjorde rätt. Med Luís Suarez kommer ‘Pool’ att få ett av ligans mest spektakulära anfallspar.

ANNONS

Chelsea då? Kommer Drogba och Torres att slåss om samma yta? Kommer Torres att bli en hit? Jag är inte säker. Min vilka anfallspar några av de stora lagen i ligan har:

Chelsea: Torres/Drogba

Man United: Rooney (två mål igår) / Berbatov

Man City: Tévez / Dzeko

Vilka är läckrast?

Varför detta resonemang? Jo, Serie A lyckas inte slåss om de här namnen. Italienarna måste leta efter rå talang på Balkan och i Sydamerika framförallt, skola in spelare i den europeiska miljön och bygga sina lag underifrån numera. Jag tror på den modellen. Det här är framtidens väg. Snart är Drogba 33 och Cavani är bara 23.

Cavani är vad Torres var för 4 år sedan, men mycket hetare. Framtiden finns till stor del i Italien. Cavani är redan på topp, och snart är Pastore och co också där.

Ikväll kan Du se Napoli borta mot Chievo i Canal+ Fotboll. Sändningsstart 20:40. Och, ja det är en av TV4:s kanaler.

ANNONS
Publicerad 2011-02-02 kl 18:07

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto