Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Foppas och Ronaldos nya sport?

Hussfelt

Vi ‘insnöade’ svenskar (bra uttryck just idag) har ofta knappt en aning om vad som rör sig utanför vår sfär får jag en känsla av. Många av oss har nog en föreställning om att sportvärlden till stor del kretsar runt skidåkning och ishockey. Visste Du att indiska Premier League i Cricket är världens dyraste sporträttighet numera? Före Premier League i fotboll, före Champions League, före Formel 1, före NBA.. (Hoppsan Kerstin förresten. TV4 köpte hockey-VM i fem år framöver. Vad kommer härnäst?)

På lördag inleds Cricket-VM som spelas i Indien, Pakistan och Sri Lanka. Jag är helt övertygad om att Cricket är årets sport. Årets sport och framtidens sport. 700 års tradition ska nu bäras vidare. Och om Du undrade vad Italiens äldsta fotbollsklubb heter så är svaret alltså (vi tar det igen):

Genoa Cricket and Football Club.

[youtubeplay id=”txfHVG3ioAs” size=”large”]

Kan detta vara nåt för Ronaldo med ny diet? Och kan det här vara nåt för Foppa om foten håller?

(Foppa har alltid varit min favorit på isen tillsammans med Uffe Söderström såklart, men huuuu vad trött jag är på att den där mannen sitter på presskonferens efter presskonferens år efter år och förklarar att han slutar med sin sport. Vad är grejen? Han la ju av för ett halvt decennium sedan.

Annons

För övrigt undrar jag varför hela den svenska presskåren i sin iver att jaga föredettingen Foppa, nästan glömmer bort att hylla två av världens bästa hockeyspelare just nu, bröderna Sedin.

Som om vi skulle glömma att hylla Ibra för att vi ständigt sitter och väntar på Zinedine Zidanes comeback. Man kan älska Zizou, men den man får inte glömma vem det är som presterar på topp just nu.)

Publicerad 2011-02-15 15:34

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto