Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Milan vidare, Roma bör klara sig, Inter frågetecken

10å

Lite tips inför åttondelarna:

ANNONS

Milan – Tottenham 2-0, 2-2

AC Milan är världens mest vinstrika klubb internationellt sett och har förutom tradition även erfarenhet i laget. Storstjärnan Ibra (som av Lars Lagerbäcks uttalande i Eurotalk att döma är världens bäste numera parallellt med Messi, men kanske ännu viktigare för sitt lag) är bättre än nånsin och blir med stor sannolikhet den som kan fälla det slutgiltiga avgörandet. Hade Tottenham haft med sig Gareth Bale hade det känts lite som om han hade kunnat bomba in en eller två på San Siro, men nu känns Spurs lite ‘vingklippta’ (är ni med på den?).

Internationellt oerfarna Spurs släppte in tre på Young Boys tidigt och fyra mot Inter på kort tid för att sedan komma tillbaka. Det kommer inte att gå den här gången. Mitt tips (sånt här kan man ju få äta upp) blir att Milan kontrollerar matchen imorron och att Spurs stora chans blir att Lennon vinner sin kant.

ANNONS

Det roligaste av allt är att England har missat hela Ibras karriär och att måttstocken för hans styrka enligt britterna är de två målen mot försvarssvaga Arsenal (bakom Almunia dessutom). Snacka om att ha noll koll på allt som händer UTANFÖR öarna. Det är det som gör det så svårt att diskutera boll med engelsmännen eller anglofil-fanatikerna. De har bara koll på sitt eget. Det är lite trist tycker jag därför det är svårt att ta många av dem på allvar med den typen av arrogans (och ja, jag har rest runt där i några år så jag vet).

Men vänta nu.. de här 30 målen då?

Roma – Shakhtar

3-2, 2-3. Roma vidare i förlängning.

Svårt att tippa resultaten egentligen, men Roma behöver Pizarro med i det här mötet för att binda ihop lagdelarna. Tyvärr är mittbackarna för svajiga och innermittfältet för odynamiskt för att det ska bli succé. Däremot är ju Borriello/Vucinic/Ménez en helt vilt galet bra tridente. Det bör bli avancemang mot Shakhtar även om jag är svag för Srna:s högerfot.

ANNONS

Inter – Bayern

50/50

Inter hade nog vunnit med Benítez, men Leo är inte den störste av taktiker. Det är däremot van Gaal. Risk att Inter åker ur, trots att Inter har starkaste laget av de här tre från Serie A.

Arsenal – Barcelona 2-3, 0-4

De första 20 minuterna förra säsongen är den värsta utrullning jag har skådat. Arsenal är inte byggt för att täcka ytor och det är risk att det blir samma visa igen. Barca vidare med 7-2 känns rimligt. 6-3 ifjol var i underkant. Här första mötet med de två målen av Ibra förresten:

[youtubeplay id=”E9bcRvUp3VE” size=”large”]

Det borde ha varit dubbla målskörden.

Publicerad 2011-02-15 kl 00:19

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto