Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ombytta roller

10å

Reflektioner efter Milan – Spurs:

ANNONS

* Milan inledde för försiktigt och hämmas av att ha en bromskloss som Seedorf i det offensiva spelet. Att han dessutom joggar i sitt presspel gör att Milan tappar i båda riktningar. Det är fyra år sedan Clarence blixtrade till i en sådan här match och redan då var man överraskad när han var bra.

* Milans mittfält bestod av två krigare, en mittback och Clarence. Ingen av de fyra som startade matchen har spelat mycket på sistone pga skador. Det kändes inte bra förrän Robinho flyttade ner och Pato kom in. Det ska inte räcka i en sådan här match.

* Antonini förlorade inte oväntat sin fajt mot Lennon, men här hade det krävts att Milan dubblat Lennon för att Antonini skulle kunnat täcka ner mot kortlinjen. Flamini skulle ha givit understöd.

* Både Flamini och Gattuso är spelare som har varit uppe på öarna och spelat. Deras spelartyp är överrespresenterad och älskad där uppe, och Flaminis tackling höll Championship-nivå. Även om den stilen är populär uppe på öarna så går det inte att tappa huvudet som de här båda krigartyperna gjorde. Lite ombytta roller kändes det som när de här två skruvade upp sig själva. Tyvärr känner jag igen mig lite i Gattuso med bindeln, men det försvarar inte hans agerande. Framförallt vet jag vad en kaptensbindel kan göra, men i fallet Gattuso blev det kontraproduktivt att bära den. Övertändning är ordet.

ANNONS

* Abbiati har varit en av Milans bästa spelare och Amelia har blivit lika mycket otursgubbe i Europa som Doni blev för Roma ifjol. Målet kan han dock inte lastas för.

* När Lennon kom rusande vid målet tog Abate en 80-procentslöpning hemåt. Med full fart hade han hunnit upp Crouch. Det i kombination med att Nesta inte låg kvar och markerade Crouch var ett par av misstagen i upprinnelsen till målet. Nesta skulle ha låtit Lennon skjuta såklart. Ibras passning i samma anfall och Yepes våghalsiga chansbryning var ju inte så begåvade heller, men det är dock sånt som händer.

* Milan hade inte flyt med de små marginalerna. Domslut, Gomes räddningar etc.. Det hade lätt kunnat bli 2-0 till Milan denna afton. Det hade känts mera normalt sett till chansfördelnigen. Nu är det bara att ladda om.

* Gallas är en bra försvarsspelare men Dawson var tvungen att ta till tjuvknep. En armbåge på Ibra som skulle ha inneburit straff och en teatralisk filmning av engelsmannen vid Ibras bicycleta till 1-1 i slutet. Hade det varit Materazzi (som brukar falla så) som fallit sådär hade det blivit ramaskri.

ANNONS

Spurs vann italienskt

* Både Dawsons filmning och Spurs sätt att försvara sig, lågt och genom att stänga till ytor i och runt eget straffområde och sätta in stöten på en kontring är sånt som inte alla uppskattar generellt. Jag hatar inte Spurs för sättet de vann på. Jag hyllar dem. Men visst var det med typiskt italienskt spel, italiensk list och lite flyt. Jag gillar ändå Redknapps ödmjukhet efter matchen. Han växer på äldre dar den mannen.

* Starkt av ‘britterna’ att lösa det utan Gareth Bale. Milan saknade dock Cassano som är bästa komplementet till Ibra. Dessutom saknades speluppbyggnaden hos Milan med både Pirlo och Ambosini borta. Milan led mer än Spurs av saknade spelare.

* Tottenham har fler spelare i sin ‘prime’ i karriären än vad Milan har. Eller? Van der Vaart, Modric, Kranjcar, Lennon och Bale kan ställa till det för många lag. Jag gillar hur de utnyttjar spetsegenskaperna i sitt spel med Lennons fart och Crouchs huvudspel. Det är närmast omöjligt att försvara sig emot inläggen och huvudspelet som kombination.

ANNONS

Dags för Roma nu att kliva in mot Shakhtar..

Publicerad 2011-02-16 kl 01:08

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto