Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jag, Montella och två Bajenhjältar

10å

Vincenzo Montella skrek rakt ut när jag, Björn Runström och Alexander Skarsgård trampade in på en restaurang i London för några år sedan.

ANNONS

– ZOOLANDER!

Alexander (namne med min yngsta bror) hade en mindre roll i ‘Flygplanets’ favoritfilm. (Montella fick sitt smeknamn ‘L’Aeroplanino / Det lilla flygplanet’ efter alla sina flygturer.)

Jag brukade hälsa på Björn (‘Runar´) i London vid mina resor där jag kommenterade Premier League-fotboll för Canal Plus på den tiden. När Montella kom till Fulham blev Björn och Vincenzo snabbt kompisar. ‘Flygplanet’ tog ut Runar på äventyr i huvudstaden.

Den här dagen då vi fyra och Runars vän Sulan var ute och åt middag var speciell. Alexander skulle nämligen dagen efter göra sin audition för en storsatsning som skulle gå på HBO. Hela hans karriär stod på spel. Hemma hos Björn körde han en hel monolog för mig på fem minuter så kraftfullt och imponerande att mitt hår reste sig mot taket och den bakre väggen.

ANNONS

Efteråt applåderade jag och sa lugnt till Alexander att han inte behövde känna någon oro. Med en liknande prestation skulle han få rollen, sa jag. Jag uttryckte min vördnad för honom och sa att jag inte hade en aning om att skådespelare behövde vara SÅ bra och förberedda och att det skulle krävas så mycket som fem minuters monologer med den totala inlevelse som Alexander visade upp.

– ZOOLANDER! ropade Montella inne på restaurangen. Zoolander är nämligen Montellas favoritfilm. Han kände igen Alexander från en mindre roll i den sköna filmen.

Han är en extremt professionell ung man med en enorm karisma, Vincenzo Montella. Vi är ungefär lika små han och jag, men medans jag är en simpel kommentator så är han Hollywood-cool. Han känns ungefär som en ung Al Pacino.

Alexander lämnade oss tidigt den kvällen men jag, Runar, Sulan och Flygplanet blev kvar på restaurangen. Vart vi än gick den kvällen stod det italienare i gatukorsningar med erbjudanden om lite brödravärme på landsmännens trattorior. Vi hade säkert blivit bjudna på allt. Så stor, populär och omtyckt är han. Även i London.

ANNONS

Dagen därpå gick Alexander in och satte varenda replik på sin slutaudition. Självklart fick han en bärande roll i serien och den dagen satte hans karriär fart på allvar. Idag är han ett stort och aktat namn i Hollywood.

[youtubeplay id=”oNO0VAxNMl8″ size=”large”]

Vincenzo Montella? Han är precis nu utsedd till ny Roma-tränare.

Publicerad 2011-02-21 kl 14:03

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto