Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lapo Elkann vs Robert Wells

Hussfelt

Februaribloggen presterar (inte ‘levererar’ som det alltför ofta blir i sportsammanhang) bättre än januaribloggen. Som utlovat.

*****

Fotboll handlar om många moment. Passningar, mottagningar, speluppfattning, kondition, fart, fysik, närkampsspel, taktik, avslutsteknik, målvaktskonst, defensiv, offensiv. Den som bäst hanterar alla moment och har marginalerna med sig vinner matcher. Inter gjorde det bäst i världen ifjol. Inte ska INTE behöva be om ursäkt för att laget försvarade sig bra i många avgörande matcher i Champions League. De ska sträcka på sig. Det ingår i spelet. I veckan kliver Inter in mot Bayern. Det är ett annorlunda Inter i år.

*****

Om Stuttgart kan åka ur Bundesliga med det där laget måste Bundesliga vara den ligan i Europa med bäst bredd. Framtidens liga!

Annons

*****

Ranieri skulle aldrig ha vunnit något med Roma ändå. Att vi tycker om honom är en annan sak.

*****

Runström till Bajen? Varför ska Björn lira ett år i Superettan? För att hjälpa Bajen? Och om det inte går så bra som han vill då? Jag kan ju lätt säga att han skulle kunna få fem, sex, sju gånger pengarna nån annanstans.

*****

Jag drar på resa i nästa vecka. Milan – Napoli med Snobben, Florens med Ola Wiklander, middag hos extraföräldrarna Kurt och Marianne Hamrin, Rom med min vän Leonardo och Marcus Birro. Hem från Rom.

*****

Gattuso avstängd i fyra matcher. Känns rätt. Han tappade huvudet. Frågan är om man ska göra skillnad på människa och människa? Zizou hade ju 14 urspårningar i karriären som var värda långa avstängningar om jag inte minns fel och han bad sällan om ursäkt. Ska man ta sånt i beaktande? Att vi tycker om honom är en annan sak.

Annons

Att Joe Jordan inte uppträdde som en ‘signore’ (vilket förväntas på en fotbollsplan i Italien) skulle Gattuso, om någon, ha varit erfaren nog att förstå.

*****

Varför Juve var så bra på 90-talet? Varför Barca och Man United är bra numera? En stor anledning är att det finns en röd tråd som genomsyrar hela de här klubbarnas tänk. En annan är att spelarna, även stjärnorna, underordnar sig modellen, kollektivet, bättre än andra. Som jag ser på det. Den där röda tråden saknas i Juve idag.

*****

Sverige är inte Italien när det gäller stil. Sverige är Sverige och Sverige är ängsligt. I de flesta fall kopierar vi varandra så kan vi känna oss säkra på att vi gör rätt. Eller åtminstone inte fel. Vi kan ofta klä oss snyggt, ibland stiligt, men få vågar sticka ut. Det finns ingen i Sverige som Lapo Elkann. Ingen. Ingen. Ingen.

Annons

Sverige är Robert Wells. Italien är Lapo Elkann.

*****

Robert Wells

*****

Därför ett litet tips: ta inte stilråd från någon här uppe i norr som inte har Lapo Elkanns känsla och kontaktnät. Det kan slå riktigt snett.

Publicerad 2011-02-21 23:33

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto