Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur dum får man bli?

Hussfelt

Om det nu stämmer att Patrice Evra hävdar att han träffade bollen i gårdagens straffsituation och att det inte borde ha varit straff så väcks frågan. Fotbollsspelare blir förvisso dummare och dummare i takt med att egoismen växer, att arvodena ökar i lägre åldrar och därmed rycker många av spelare ut ur skolor och andra, vanliga sociala sammanhang. Men ändå. Hur dum får man bli?

Om nu hela världen objektivt (utan tröja, färg eller klubbtillhörighet) betraktar den situation som igår uppstod på linjen till Man Uniteds straffområde så är det solkart att det ska dömas straffspark. Evra hade tjänat mycket i goodwill och framförallt visat den goda imagen genom att säga att han kom fel in i situationen, att han hade tur som inte blev straffad men att domslut ofta jämnar ut sig.

Nu känns Evra bara som en av alla dumma spelare som inte har något som helst intresse av att själv se bra ut eller att få United att verka sympatiska. Tyvärr har engelska klubbar sällan en gentlemannakodex och i toppklubbarna är ofta klimatet ocharmigt och arrogant.

Annons

‘The image of Football’

Evra slåss med en planskötare på Stamford Bridge.

Eller vad var det Roger Federer så?

‘It’s nice to be important, but it’s more important to be nice.’

Mitt livsmotto.

Publicerad 2011-04-07 16:38

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto