POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Hur dum får man bli?

Om det nu stämmer att Patrice Evra hävdar att han träffade bollen i gårdagens straffsituation och att det inte borde ha varit straff så väcks frågan. Fotbollsspelare blir förvisso dummare och dummare i takt med att egoismen växer, att arvodena ökar i lägre åldrar och därmed rycker många av spelare ut ur skolor och andra, vanliga sociala sammanhang. Men ändå. Hur dum får man bli?

Om nu hela världen objektivt (utan tröja, färg eller klubbtillhörighet) betraktar den situation som igår uppstod på linjen till Man Uniteds straffområde så är det solkart att det ska dömas straffspark. Evra hade tjänat mycket i goodwill och framförallt visat den goda imagen genom att säga att han kom fel in i situationen, att han hade tur som inte blev straffad men att domslut ofta jämnar ut sig.

Nu känns Evra bara som en av alla dumma spelare som inte har något som helst intresse av att själv se bra ut eller att få United att verka sympatiska. Tyvärr har engelska klubbar sällan en gentlemannakodex och i toppklubbarna är ofta klimatet ocharmigt och arrogant.

‘The image of Football’

Evra slåss med en planskötare på Stamford Bridge.

Eller vad var det Roger Federer så?

‘It’s nice to be important, but it’s more important to be nice.’

Mitt livsmotto.

Publicerad 2011-04-07 kl 16:38
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå